Korn-kitaristit löytävät uusia työskentelytapoja studiossa vielä 20 vuoden jälkeenkin – ”En tiedä, miksemme ole tehneet niin aiemmin”

01.09.2016

Korn julkaisee kahdennentoista studioalbuminsa The Serenity of Suffering 21. lokakuuta. Levy on järjestyksessään toinen, jonka yhtye tekee alkuperäisen kitaristin Headin paluun jälkeen. Kaksikon toinen puoli Munky kertoi 94.9 K-Rock -radion haastattelussa dynaamisen duon kokeilleen tuottaja Nick Raskulineczin ehdotuksesta heille täysin uutta tapaa äänittää.

– Levyä tehtiin 20-vuotiskeikkojemme välissä viime vuonna. Nick ehdotti, että minä ja Head äänittäisimme samaan aikaan, jotta hän saisi mahdollisimman nopeasti lähetettyä raakamiksauksia Jonathanille (Davis, laulaja) ja tämä saisi biiseistä kiinni. Me olimme hieman epäuskoisia aluksi. ”Oletko ihan varma? Emme ole koskaan ennen tehneet näin”. Nick vakuutti, että hyvin se menee, luottakaa häneen, Munky kuvailee.

– Olihan se hauskaa mutta myös haastavaa, kun kaikkia pikkuvirheitä ei noin vain voinut jälkikäteen korjailla. Mutta se paransi keskittymistämme ja soittoamme. En tiedä, miksemme ole tehneet niin aiemmin.

Vanhakin koira oppii siis uusia temppuja vielä 20 vuoden jälkeenkin. Yhtyeen pitkän iän salaisuudeksi Munky puolestaan arvelee hyvää kemiaa ja vapaiden käsien antamista kanssasoittajille.

– Meiltä syntyy uutta materiaalia ilman suurempia ponnisteluja. Joskus studiossa on päiviä, jolloin vain pyörittelemme peukaloita, mutta kun joku alkaa soittaa, luova energia alkaa virrata hyvin nopeasti. Lisäksi kaikille täytyy antaa tilaa ja mahdollisuus kokeilla uusia juttuja, eikä olla aina toistemme kurkussa.

Haastattelun litteroinnista vastasi Blabbermouth.

Lisää luettavaa