Kotimainen black metal -pioneeri Black Crucifixion juhlii 30-vuotista taivaltaan uudella levyllä – näytebiisi julki

Juhla-albumi Triginta sisältää uusia kappaleita sekä valikoituja livetaltiointeja.

06.10.2021

Suomen vanhimpiin black metal -yhtyeisiin kuuluva Black Crucifixion täyttää tänä vuonna pyöreät 30 vuotta. Asiaa juhlistetaan uudella Triginta-levyllä, joka ilmestyy 26. marraskuuta Seance Recordsin kautta. Triginta sisältää kolme kokonaan uutta kappaletta sekä kuusi tarkkaan valittua livetaltiointia bändin pitkän uran varrelta. Esimakua tulevasta on nyt tarjolla Beyond Linkola -kappaleen verran.

”Aloittaessamme Lapissa kesällä 1991, olisi ollut mielenvikaista olettaa, että Black Crucifixion on olemassa vielä 30 vuotta myöhemmin. Mutta kun nyt tiedämme kuinka mielenvikaista aikaa tänään eletään, niin meidän pikkuruinen kulttuurinen missiomme on entistäkin relevantimpi. Saatanahan on hölmöyden vastustaja ja nykyaika tarjoaa vastaanpantavaa enemmän kuin koko uramme aikana”, tuumaa laulaja ja ideologi Forn.

”Olemme uramme aikana soittaneet mustaa metallia varsin monissa eri sävyissä. Ja silti se on koko ajan tunnistettavasti Black Crucifixionia. Triginta kiteyttää tuon spektrin hienosti uusien kappaleiden ja todella onnistuneiden live-vetojen muodossa. Näytebiisi Beyond Linkola kertoo toki olennaisen paremmin kuin minä”, basisti-kapellimestari E. Henrik kommentoi.

Black Crucifixionin voi nähdä keikalla Helsingin On the Rocksissa 7.10. yhdessä Havukruunun ja Astral Corpsen kanssa sekä 25.2.2022 järjestettävässä Turku Saatanalle IX -tapahtumassa.

Lisää luettavaa