Kreator-pomo listaa suosikkibiisinsä yhtyeen tuotannosta – ”Rakastan kappaleita, jotka vievät kuulijan matkalle”

Mille Petrozza valitsi 10 suosikkiaan bändin uran varrelta.

06.06.2019

Mille Petrozza on luotsannut thrash metal -yhtye Kreatoria vuodesta 1982 saakka ja vauhti on pysynyt enemmän tai vähemmän kovana ja pitkäsoittojakin on matkan varrella tipahtanut 14 kappaletta. Metal Hammer pyysi Petrozzaa valitsemaan mittavasta katalogista kymmenen omasta mielestään onnistuneinta rallia ja mies tarttuikin tuumasta toimeen.

Petrozza kertoo monesti tekevänsä tekstejä otsikko edellä ja metsästävänsä vahvoja ja siistiltä kuulostavia nimiä, joita muut eivät ole vielä keksineet käyttää. Listalta löytyy tästä muutamia esimerkkejä kuten Phantom Antichrist sekä Satan is Real, jonka Petrozzalle esitteli sveitsiläinen laulaja Dagobert.

”Aluksi nimi tuntui aika kliseiseltä, mutta mitä enemmän ajattelin asiaa, sitä pidemmälle päässäni alkoi kehittyä siisti tarina. Sanoitus syntyi helposti ja mielestäni tämä on yksi parhaista Kreator-kappaleista koskaan”, Petrozza tuumaa.

Kreatorin kappaleissa lauletaan muun muassa sarjamurhaajista, mustasta surmasta, henkimaailmasta ja terrorismista, mutta myös vaikkapa kannabiksen aiheuttamasta vainoharhaisuudesta, ystävyydestä ja nykymaailman menosta. Death Becomes My Light -kappaleessa kertoja käy puolestaan kuoleman porteilla ja palaa takaisin kertomaan siitä ystävilleen.

”Rakastan kappaleita, jotka vievät kuulijan matkalle. Nuorena luin paljon kirjoja rajakokemuksista, joten yritin kuvitella itseni sellaisen tyypin saappaisiin, joka on käynyt rajan tuolla puolen ja tullut takaisin. Yritin peilata sitä turhautuneisuutta, jota tämä kaveri kokee yrittäessään selittää muille, ettei kuolemaa tarvitse pelätä – mutta kukaan ei usko sitä, mitä hän on nähnyt”, Petrozza kuvailee.

”Yhteiskuntamme on kadottanut henkisyyden tajunsa, mikä on mielestäni iso askel taaksepäin. Teknologia ja faktat eivät peilaa koko kuvaa.”

Petrozzan kymmenen lista näyttää kokonaisuudessaan seuraavalta (pidemmät perustelut löydät täältä):

Violent Revolution (Violent Revolution, 2001)
-”Pidän tämän groovesta ja lyriikoista, jotka kiteyttävät hyvin bändin asenteen.”

Satan is Real (Gods of Violence, 2017)
-”Mielestäni tämä on yksi parhaista Kreator-kappaleista koskaan”

The Pestilence (Pleasure to Kill, 1986)
-”Rakastan yhä kappaleen orkestraalista, klassista sovitusta.”

Extreme Aggression (Extreme Aggression, 1989)
-”Niihin aikoihin moni bändi lauloi sarjamurhaajista, joten halusin kehittää ihan oman sellaisen.”

From Flood into Fire (Phantom Antichrist, 2012)
-”Keskiosa, jossa mennään täydestä thrashista balladimaiseen puhelauluun, on upea. Sanat merkitsevät minulle todella paljon.”

Phobia (Outcast, 1997)
-”Joskus on vaikeampaa tehdä yksinkertaisia kolmen soinnun biisejä kuin monimutkaisia sovituksia.”

Phantom Antichrist (Phantom Antichrist, 2012)
-”Ensimmäinen idea otsikoksi oli Phantom Paradise, mutta se muuttui sanoitusten kehittyessä.”

Death Becomes My Light (Gods of Violence, 2017)
-”Rakastan kappaleita, jotka vievät kuulijan matkalle.”

Hordes of Chaos (Hordes of Chaos, 2009)
-”Sanat ’Kaikki kaikkia vastaan’ on käännetty saksalaiselta Slime-punkyhtyeeltä.”

Enemy of God (Enemy of God, 2005)
-”Tein biisin 11. syyskuun 2001 terrori-iskun jälkitunnelmissa ja se päätyi vuoden 2005 levyn nimikkobiisiksi. Se kertoo luonnollisesti terrorismista. Tämä on yksi vahvimpia Kreatorin biisejä.”

Lisää luettavaa