Kuolemanlaakson loppuunmyydystä levystä tulossa uusintapainos bonuksien kera – ”Tämä on definitiivinen Tulijoutsen-julkaisu”

Kitaristi Laakso kuvaa deluxe-pakettia kunnianosoitukseksi hienon aikakauden päätökselle.

29.11.2017

Death doom -yhtye Kuolemanlaakson vuonna 2014 julkaistu Tulijoutsen nousi julkaisuviikollaan Suomen virallisella albumilistan sijalle 10. Se nimettiin lisäksi yhdeksi vuoden parhaaksi levyksi monissa lehdissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Nyt loppuunmyydystä levystä on tulossa uusi Deluxe Edition -uusintapainos 26. tammikuuta 2018. Levyn julkaisijana toimii Svart Records.

Paketti sisältää kaikki vuoden 2013 studioäänitykset – Tulijoutsen, Musta aurinko nousee -ep ja Raadot raunioilla -bonuskappale – ja upouuden DVD:n, jossa on mukana kaikki bändin musiikkivideot sekä 63-minuuttinen Tulijoutsen – In Memoriam -dokumentti. Dokumentti sisältää arkistomateriaalia levyjen Uljas uusi maailma, Musta aurinko nousee ja Tulijoutsen nauhoituksista, aiemmin julkaisematonta livepätkää ja tuoreita bändin jäsenten haastatteluja. Ääneen pääsee myös yhtyeen pitkäaikainen tuottaja V. Santura, joka tunnetaan studiotyönsä ohella Triptykonin ja Dark Fortressin kitaristina.

Tulijoutsen ja Musta aurinko nousee -ep ovat olleet jo pitkään loppuunmyytyjä. Sen sijaan, että olisimme vain ottaneet levyistä uudet painokset, halusimme tarjota rahoille mahdollisimman paljon vastinetta. Ja mikäpä siistimpi tapa tehdä niin kuin matkustaa ajassa taaksepäin ja istuttaa katsoja Kuolemanlaakso-DeLoreanin pelkääjänpaikalle, sanoo bändin kitaristi, Infernostakin tuttu Markus Laakso, joka toimi myös dokumentin ohjaajana.

– Tämä on definitiivinen Tulijoutsen-julkaisu – kunnianosoitus hienon aikakauden päätökselle. On mahtavaa saada paketti vihdoin julkaistuksi, sillä sen tekeminen kesti pienen ikuisuuden. Uskon, että fanit tulevat arvostamaan dokumenttia, sillä se paljastaa monia salaisuuksia kappaleiden takana ja raottaa verhoa sille, miten tämä ryhmä työskentelee studiossa ja sen ulkopuolella.

Lisää luettavaa