Machine Headin ensimmäisestä keikasta 30 vuotta – Robb Flynn muisteli kaoottisia kotibileitä

"Helvetinmoinen tapa aloittaa tämä matka", nokkamies muistelee.

17.08.2022

Machine Head soitti ensimmäisen keikkansa 16. elokuuta 1992. Yhtyeen perustaja ja nokkamies Robb Flynn julkaisi keikalta napatun kuvan Instagramissa ja muisteli samalla tuota 30 vuoden takaista hetkeä, joka tapahtui kotibileissä Oaklandissa.

”Tai kotibileet ei ole ehkä se oikea termi, vaan ystävämme Mike Scum oli saanut häädön, joten päätimme haistattaa isännöitsijälle vitut järjestämällä ’pistetään talo paskaksi’-bileet, jolle Machine Head tarjosi soundtrackin”, Flynn kertaa.

”Kotibileet eivät olleet minulle mitään uutta siinä vaiheessa. Forbiddenissä ollessani kaikki varhaiset keikkamme tapahtuivat jonkun takapihalla, olohuoneessa tai nuorisotaloissa. Sellaisilla keikoilla oli aina mieletön tunnelma ja halusin saada sen saman tunnelman, varsinkin kun osalle bänditovereistani tämä oli ensimmäinen keikka. Mukana olivat Tony Costanza rummuissa, Logan Mader kitarassa ja Adam Duce bassossa.”

Flynn muistelee setissä olleen bändin vuonna 1994 julkaistulle debyytille päätyneistä kappaleista muun muassa Death Church, A Thousand Lies, Blood for Blood ja A Nation on Fire, ehkä myös A Rage to Overcome sekä Fuck It All, joka julkaistiin debyytillä nimellä Block.

”Taloa vastapäätä sijaitsi pahamaineinen punk rock -mesta nimeltään The Woolsey House ja porukkaa tuli sieltä ottamaan osaa tuhoon. Useita vasaroita lyötiin seiniin. Olimme hommanneen useita kaljatynnyreitä ja juhlimme villisti. Kun poliisit lopulta tulivat, kävelin ylpeänä etuovelle ’haistakaa poliisit vittu’-paidassani ja kieltäydyin päästämästä heitä sisälle, koska heillä ei ollut oikeutta tulla.”

”Se oli helvetinmoinen tapa aloittaa tämä matka silloin kauan sitten. On aika tajunnanräjäyttävää, että kahden viikon kuluttua julkaisen uuden levyn ja että bändi vielä kiinnostaa ketään. Jos olet pysynyt mukana kaikki nämä vuosikymmenet, kiitän sinua mustan sydämeni pohjasta, että lähdit tälle villille matkalle kanssani.”

Machine Head julkaisee uuden Of Kingdom and Crown -pitkäsoittonsa 26. elokuuta. Yhtye saapuu julkaisun tiimoilta Suomeen syksyllä ja heittää juuri uuden levyn julkaisseen Amon Amarthin kanssa yhteiskeikan Helsingin jäähallissa 21. syyskuuta. Mukana on lisäksi juuri debyyttinsä julkaissut The Halo Effect. Kummastakin bändistä on luvassa kattavaa juttua perjantaina 26.8. ilmestyvässä Infernossa.

Lisää luettavaa