Jos et löydä tietä, raivaa omasi – Amon Amarth juhlistaa tänään ilmestynyttä levyään musiikkivideolla

Find A Way Or Make One on nostattava tsemppianthem.

05.08.2022

Melodista death metalia viikinkimausteilla höystettynä esittävä Amon Amarth on tänään julkaissut uuden pitkäsoittonsa The Great Heathen Army. Julkaisua juhlistetaan Find A Way Or Make One -kappaleeseen tehdyllä musiikkivideolla, jonka voit katsoa tuosta alta.

Amon Amarth -nokkamies Johan Hegg avasi kappaleen taustoja Infernossa 6/2022 ja sanoi napanneensa otsikon podcastista, jota hänen Maria-vaimonsa oli kuunnellut.

”[Podcastissa] lausuttiin sanat ’find a way or make one’, mikä kuulostaa kovin yksinkertaista, mutta menee ehkäpä juuri siksi kaiken sen ytimeen, mistä tällä levyllä kerrotaan. Joskus kappaleideaan ei tarvita kuin  hyvänkuuloinen titteli, ja tämä oli juuri sellainen. Ajatuksia alkoi tulvia mieleeni”, Hegg kertoi.

”Yksi ihminen voi olla kokonainen armeija. Jos tahto missä tahansa asiassa on tarpeeksi kova, voi löytää tien päämääräänsä. Tai jos sellaista ei tunnu löytyvän, ei pidä antaa periksi, vaan murtaa uusi tie sinne.”

”Toivottavasti tämä yksinkertainen lausahdus ja voimakas kappale valavat uskoa ihmisiin, jotka ovat ylittämättömän tuntuisen esteen edessä. Yhdessä olemme vahvoja, mutta myös yksilöllä on todellakin merkitystä.”

Amon Amarth ja Machine Head soittavat yhteiskeikan Helsingin jäähallissa tulevana syksynä. Mukana on myös entisistä In Flames -muusikoista koostuva The Halo Effect.

Lisää luettavaa