Master of Puppets on nyt Virallisesti Tärkeä Levy ja säilötty jälkipolville

Kuva: Ross Halfin

Metallican Master of Puppets, kiistämättä yksi metallimusiikin vankimmista kulmakivistä ja genren historian merkittävimmistä virstanpylväistä, on nyt noteerattu varsin korkealta taholta.

Amerikkalainen National Recording Preservation Foundation on nostanut albumin vuosittaiselle listalleen, jossa tunnustetaan tarkkaan valikoitujen historiallisten äänitteiden merkitys maan musiikkikulttuurille. Säätiö kuuluu Yhdysvaltain Kongressin kirjastolle, joka toimii maan kansalliskirjastona.

Säätiön listalle valitaan vuosittain 25 levyä, jotka ovat ”kulttuurisesti, historiallisesti tai esteettisesti merkittäviä” ja vähintään kymmenen vuotta vanhoja. Nämä albumit arkistoidaan kirjaston hellään huomaan tulevia sukupolvia odottamaan.

Kolmekymppisiään juuri viettävä Master of Puppets on vuonna 2016 ainoa metallijulkaisu, joka on listalle päästetty. Muita tänä vuonna listalle valittuja äänitettyjä kulttuuritekoja ovat mm. Billy Joelin Piano Man -single, Santanan Abraxas-albumi, sekä George Carlinin stand up -klassikko Class Clown.