Max Cavalera ei ymmärrä ex-Soulfly-kitaristin syytöksiä – ”Tuollainen selkäänpuukottaminen ei tunnu kovin mukavalta”

Cavalera kuittaa Marc Rizzon syytökset paskapuheina.

18.08.2021

Elokuun alussa Soulfly ilmoitti lähtevänsä kiertueelle Fear Factory -kitaristi Dino Cazaresin kanssa. Pari päivää myöhemmin Soulfly-kitaristi Marc Rizzo (kuvassa oikeassa laidassa) kertoi saaneensa bändistä lähtöpassit ”henkilökohtaisten erimielisyyksien” vuoksi. Rizzo kertoi eron taustoista tarkemmin Rock Talksin haastattelussa ja sanoi, ettei bändissä oleminen ole pitkään aikaan tuntunut mielekkäältä. Rizzo myös syytti Soulfly-leiriä siitä, ettei näiltä ole tullut minkäänlaista tukea soittajille tai kiertuehenkilökunnalle pandemian aikana.

Metal Kaoz haastatteli nyt Max Cavaleraa (kuvassa toinen vasemmalta) ja kysyi tältä Rizzon tapauksesta ja ex-kitaristin kommenteista. Cavalera sanoo, ettei ymmärrä alkuunkaan, mistä Rizzon kritiikki kumpuaa ja toteaa, ettei tuollainen loanheitto ole yhtään kitaristin tapaista.

”Näiden syytösten kuuleminen sattuu. Kaiken sen jälkeen, mitä me teimme hänen vuokseen – hän oli mukana levyillä ja kohtelimme häntä aina todella hyvin. Tuollainen selkäänpuukottaminen ei tunnu kovin mukavalta. Hän selvästi yrittää tehdä itsestään uhria ja saada fanit minua vastaan”, Cavalera kommentoi ja sanoo, ettei hänellä ole Rizzosta mitään pahaa sanottavaa.

”Teimme mahtavia levyjä yhdessä ja hän oli aina cool. Mutta ehkä homma vain tuli päätepisteeseen ja alkoi käydä vähän väljähtäneeksi. Huomasin viimeisellä keikallamme Meksikossa, että kaikki ei ole ihan kohdillaan. Aloin kuitenkin valmistautumaan kiertuetta varten ja yhtäkkiä aloimme kuulla näitä hulluja syytöksiä häneltä.”

”Keskenään soittavien muusikoiden ei pitäisi tehdä mitään tuollaista. Monet entiset Soulfly-tyypit ovat ystäviäni – Roy [Mayorga], Johny Chow, Mikey [Doling], Logan [Mader]… Se on hienoa. He olivat aikansa Soulflyssa ja pysymme ystävinä. [Rizzo] tuntuu olevan jotenkin katkera kaikesta ja on perseestä kuulla noita kommentteja, varsinkin kun tiedän, että ne ovat valetta ja hevonpaskaa; ne ovat hänen mielensä vääristämiä. Koko tilanne on hyvin outo.”

Cavalera sanoo antaneensa Rizzolle potkut, koska ei nähnyt muuta vaihtoehtoa. Päätös syntyi heinäkuussa.

”Se ei ollut todellakaan helppo päätös, koska olimme viettäneet 18 vuotta yhdessä. Mutta minun oli tehtävä se, koska minun pitää huolehtia Soulflysta”, Cavalera toteaa.

”Luulen, että kasvoimme vain erillemme vähitellen. Joka kiertueella huomasin, että hän hengaili aina vain vähemmän ja vähemmän kanssamme. Emme musiikillisestikaan mielestäni pitäneet samoista asioista; minä pidän paljon uudemmasta, raskaammasta kamasta. Se oli vain niitä tapauksia, jossa kasvetaan erilleen.”

Cavalera sanoo, ettei hän halua puhua Rizzosta pahaa ja haluaa pysyä edelleen hyvissä väleissä kitaristin kanssa.

”En tietenkään pidä hänen syytöksistään ja paskapuheistaan, mutta hänellä on oikeus sanoa niin. Mielestäni me kuitenkin kohtelimme häntä hyvin kaikki nämä vuodet. Me kuitenkin käytännössä nostimme hänet kartalle, koska kun hän liittyi bändiin, ei kovin moni tiennyt hänestä mitään. Joten pieni kiitollisuus olisi mukavaa. Minä jopa kiitin häntä vuosistaan Soulflyssa ja toivotin onnea sooloprojekteihinsa, kun kerroin hänen potkuistaan Max Traxissa (Cavaleran pyörittämä videostriimi). En ole katkera tyyppi”, Cavalera sanoo.

Lisää luettavaa