Medeia vaihtoi laulajaa – kuuntele ensimmäinen biisi uuden huutajan kanssa

Alternative death metal -yhtye Medeia vaihtaa laulajaa. Vuodesta 2007 mukana ollut Keijo Niinimaa keskittyy tulevaisuudessa muihin projekteihinsa, ja hänen saappaisiinsa astuu Frans Aalto.

Frans Aalto on noussut maailmanmaineeseen lukuisten ja monipuolisten YouTubessa nähtävillä olevien covereidensa myötä. Lahjakasta nuorta miestä ei ole kuitenkaan tähän saakka saatu kiinnitettyä minkään yhtyeen keulakuvaksi, vaikka pyyntöjä on sadellut maailmanlaajuisesti. Frans on coveroinut myös Medeiaa moneen otteeseen, ja näin ollen kiinnittänyt bändin huomion jo vuosia sitten.

”Biisin tekeminen ja etenkin sen vokaaliosuuksien sovittaminen ja äänittäminen olivat erittäin antoisa kokemus, sillä minun on jo muutaman vuoden ajan ollut tarkoitus tehdä Fransin kanssa musaa. Fransista saa irti monenlaista ääntä. Odotan innolla nuorukaisen hyvin alkanutta integroitumista yhtyeeseen ja sitä mitä se tulee merkitsemään ilmaisumme osalta, livenä ja levyllä”, Medeian kitaristi Samuli Peltola kommentoi.

Keijo Niinimaa oli yhtyeessä vuodesta 2007 lähtien, esiintyi lukuisilla kiertueilla sekä oli mukana luomassa albumeita Cult, Abandon All ja Iconoclastic.

Niinimaa jatkaa seitsemättä kokopitkää työstävän Rotten Soundin keulilla ja on myös aloittanut uuden Morbid Evils -nimisen doomyhtyeen.

”Olin jo jonkin aikaa miettinyt, miten aktiivisesti pystyn ja haluan kiertää sekä Medeian että Rotten Soundin kanssa. Pitkän Euroopan-kiertueen aikana varmistuin siitä, että on aika jättää tämä posti uudelle miehelle, koska olisin tullut pian esteeksi Medeian etenemiselle. Frans on loistava vokalisti, lahjakas multi-instrumentalisti ja äärettömän mukavaa seuraa. Medeia saa hänestä arvoisensa vahvistuksen ja uutta virtaa tuleviin haasteisiin”, Keijo Niinimaa kommentoi.