Megadeth-kippari Dave Mustaine hankalan miehen maineestaan: Kun tavoitteena on täydellisyys, ”tarpeeksi hyvä” ei riitä

Dave Mustaine on uransa aikana tullut tutuksi paitsi musiikistaan, myös siitä, että häntä pidetään vaikeana yhteistyökumppanina ja niin sanotusti hankalana miehenä. Mustaine tiedostaa tämän itsekin ja kertoo siitä hyvin avoimesti muun muassa A Heavy Metal Memoir -kirjassaan (2010).

Mustaine kertoi iowalaisen 97X-radiokanavan aamuohjelmassa tylyn maineen johtuvan luultavasti siitä, että hän on kaikessa tekemisessään hyvin rehellinen, ei tyydy keskinkertaiseen ja osaa myös sanoa ei tarvittaessa.

– Koska olen aina vaatinut itseltäni parasta mahdollista jälkeä, sitä on alkanut odottaa myös muilta. Ja tiedän, että monesti kun sanon jollekin ei, se ymmärretään väärin. Sen sijaan, että tarkoittaisin ”ei, ala vetää” tarkoitan yleensä jotain tyyliin: ”ei, pystymme parempaan” tai ”ei ehkä juuri nyt”, tiedättehän? Mustaine pohtii.

– Kukaan ei pidä torjutuksi tulemisesta. Minä en ainakaan pidä. Joten monesti kun sanon ei, joku loukkaantuu. Minä ainakin muistan loukkaantuneeni suuresti, kun yläasteella pyysin tyttöä tanssimaan ja tämä sanoi ei!

Megadeth-nokkamiehen mukaan voittaakseen täytyy ympäröidä itsensä voittajilla ja jos antaa liikaa löysää, jälkikin on sen mukaista.

– Yksi syy 35 vuoden onnistuneen uran takana on, että olen todella puskenut itseäni eteenpäin. Siinä sivussa jotkut tulevat imussa ja toiset työntyvät sivuun, Mustaine sanoo.

– Kun tähtäimessä on täydellisyys, et halua ympärillesi tyyppejä, jotka tyytyvät ”tarpeeksi hyvään”. Se on kuin ne lohdutuspalkinnot, joita lapsille annetaan urheilukisoissa. ”On okei olla luuseri, kaikki saavat palkintoja, kaikki voittavat”. Sellainen ruokkii riittämättömyyttä.

Alapuolelta voit kuunnella Mustainen koko haastattelun, joka alkaa muuten vakuuttavasti toisen juontajan kutsuttua Megadethia Metallicaksi.