”Meillä ei ollut aavistustakaan, että hänen aikansa oli tullut” – Gene Hoglan muisti edesmennyttä Dark Angel -toveriaan

Jim Durkin menehtyi maaliskuussa.

18.05.2023

Vuonna 1981 perustetun thrash metal -veteraani Dark Angelin alkuperäisjäseniin kuulunut kitaristi Jim Durkin menehtyi 8. maaliskuuta. Yhtyeen rumpalina vuodesta 1984 toiminut Gene Hoglan puhui Durkinista hiljattain Friday 13th -musiikkizinen videohaastattelussa ja sanoi kitaristin kuoleman tulleen järkytyksenä koko bändille.

”Jim oli oikukas ja saattoi kadota aika ajoin. Hän oli maininnut, että ’Hei, en lähitulevaisuudessa ehkä pysty hoitamaan joitain keikkoja’ ja valitsi itse Laura Christinen tuuraajakseen, mutta meillä ei ollut aavistustakaan, että hänen aikansa oli tullut”, Hoglan toteaa.

”Tiesimme, että hänellä oli jotain terveysongelmia, mutta emme todellakaan tienneet, että tulisimme menettämään veljemme. Se iski meihin todella kovaa. Olimme juuri aloittaneet Death to All -kiertueen, kun sain puhelun (Dark Angel -solisti) Ron Rinehartilta. Jokainen meistä oli täysin murtunut.”

Bändin viimeisin levy Time Does Not Heal ilmestyi vuonna 1991 ja jatkoa on odoteltu kuumeisesti siitä lähtien, kun vuonna 1992 ensimmäisen kerran hajonnut yhtye aktivoitui ensimmäisen kerran uudelleen 2002. Hoglanin mukaan levy on tulossa ja Durkinin läsnäolo sillä on vahva. Rumpalin mukaan bändin tulevaisuus näyttää muutenkin valoisalta Durkinin traagisesta menehtymisestä huolimatta.

”Jimin henki on vahvana Dark Angelin uusilla biiseillä. Oli kyse sitten hänen säveltämästään matskusta tai ei, hänen henkensä on läsnä. Hänen vaikutuksensa kuuluu yleisesti thrash metalissa – näin, miten Jim vaikutti bändeihin jo ennen kuin liityin Dark Angeliin. Hänen perintönsä tulee elämään ikuisesti äärimetallimaailmassa ja hänen tyylinsä tulee aina olemaan osa Dark Angelia”, Hoglan sanoo.

”Sen voin sanoa, että tulossa on todella, todella, todella jännittäviä uutisia Dark Angelilta suunnalta ja vieläpä hyvin pian. Olen varma, että se saa monet fanit todella iloisiksi. En malta odottaa, että pääsemme kertomaan näistä asioista tarkemmin lähikuukausina.”

Lisää luettavaa