Metal Church -nokkamies: Emme tule koskaan rahastamaan fanitapaamisilla – ”Minähän tässä olen onnekas, kun saan tavata heitä”

Heviveteraani ei lähde siihen kelkkaan, johon moni muu bändi on taloudellisista syistä lähtenyt.

Koska raha on tänä päivänä tiukassa, ovat monet bändit joutuneet miettimään erilaisia uusia tapoja varmistaakseen taloudellisen kannattavuuden ja pitääkseen niin sanotusti pyörät pyörimässä. Yksi mielipiteitä jakava ja keskustelua herättävä tapa on myydä keikkojen yhteyteen VIP- tai fanipaketteja, jotka sisältävät meet & greet -tilaisuuden bändin kanssa.

Tällaisten maksettujen fanitapaamisten puolesta ovat puhuneet muun muassa Overkillin Bobby Blitz ja Devin Townsend. Metal Church -laulaja Mike Howe sitä vastoin on jyrkästi niitä vastaan, vaikka sanookin ymmärtävänsä ne taloudelliset seikat, joiden vuoksi moni niihin ryhtyy.

”Vähintä, mitä minä ja bändimme voimme tehdä, on osoittaa kiitollisuutta faneillemme, jotka pitävät meidät elossa vielä 30 vuoden jälkeenkin. Kun olemme kiertueella, suurin osa ajasta on muutenkin odottelua. Keikkojen jälkeen on paljon aikaa ennen kuin bussi lähtee kohti seuraavaa kaupunkia, joten miksi en menisi tapaamaan ja kiittämään niin monta fania kuin voin? Olen heidän kanssaan niin kauan, kuin he haluavat. Minähän tässä olen onnekas, kun saan tavata heitä!” Howe kertoo tuoreessa Dead Rhetoricin haastattelussa.