Metal Hammer -lehti haastatteli Hevi reissu -elokuvan ohjaajaa – jatko-osa työn alla

"Edellinen leffa vei kuusi vuotta tehdä, joten toivotaan ettei tämä vie aivan yhtä kauan", toteaa Juuso Laatio.

15.06.2022

Hevi reissu on 9.3.2018 ensi-iltansa saanut Jukka Vidgrenin ja Juuso Laation ohjaama kotimainen komedia, jossa metallibändi Impaled Rektum pienestä pohjoisesta peräkylästä lähtee norjalaisfestareille soittamaan ja tavoittelemaan mainetta ja kunniaa. Vaikka Suomesta puhutaan varsinkin ulkomailla metallimusiikin mekkana, monenlaisia eri tyylilajeja kuten road trip -elokuvia ja romanttisia komedioita yhdistellyt ja parodioiva leffa ei kuitenkaan ollut kotimaassaan jättimenestys; se keräsi leffateattereihin 36 497 katsojaa ollen julkaisuvuotensa 58. katsotuin elokuva.

”Kukaan ei käynyt katsomassa sitä meillä kotona. Sitä markkinoitiin huonosti ja väärälle yleisölle; markkinointi kohdistettiin 15-vuotiaille, mutta ei se ole heille tehty. Eivät he tunne kaikkia metalliviittauksia tai kuuntele sellaista musaa”, ohjaaja Juuso Laatio kertoo tuoreessa Metal Hammer -lehden haastattelussa.

”Kun ensi-ilta meni reisille, ajattelimme vain, että ’No niin, sinne meni ura’. Ajattelimme, ettei kukaan halua tehdä enää töitä kanssamme.”

Ulkomailla elokuva otettiin kuitenkin vastaan avosylin. Se keräsi palkintoja elokuvafestivaaleilla ja sai esimerkiksi Teksasin maineikkailla South By Southwest -festareilla yleisöstä seisovat suosionosoitukset. Pitkän linja raskaan musiikin erikoislehti Metal Hammerin toimittajakin kutsuu Hevi reissua kulttielokuvaksi ja kirjoittaa sen olevan autenttisin metalli-/rock-komedia sitten legendaarisen This is Spinal Tapin. Erityisen suosittu elokuva on Japanissa.

”Olimme todella yllättyneitä, koska pelkäsimme, mitä yleisö tuumaa suomeksi puhutusta tekstitetystä elokuvasta, mutta he rakastivat sitä. Elokuva on kiertänyt monilla festareilla ja olen nähnyt jopa mosh pittejä teatterissa!” Laatio toteaa hämmentyneenä.

”Hulluimmat fanit tulevat Japanista. He pukeutuvat elokuvan hahmoiksi – yksi tyyppi pukeutui jopa nopeusvalvontakameraksi! Ja he järjestävät erityisnäytöksiä, joissa musiikki on käännetty entistäkin lujemmalle. Siellä on ihan hullu Hevi reissu -skene.”

Ja vaikka kotimaassa teatterilevityksen katsojaluvut jäivätkin pieniksi, elokuvan tv-lähetykset sekä Yle Areenan suoratoistomahdollisuus ovat kiinnostaneet yleisöä. Tuotantoyhtiön edustajan mukaan elokuvaa on tv:ssä ja Areenassa katsellut noin 1,2 miljoonaa katsojaa. Niinpä jatkoa on siis luvassa.

”Se on työn alla. Meillä on hyvä käskirjoitus ja tarkoitus oli kuvata jo tänä kesänä. Tähtäämme nyt ensi kesään. Mutta ei sitä koskaan tiedä. Edellinen leffa vei kuusi vuotta tehdä, joten toivotaan ettei tämä vie aivan yhtä kauan!”

Päivitys 21.6.2022 kello 13.07: Lisätty elokuvan teatterilevityksen katsojamäärä sekä tuotantoyhtiöltä saadut tiedot Ylen katsojaluvuista.

YouTube video

Lisää luettavaa