Metallica julkaisi muistokirjoituksen Jon Zazulalle – myös lukuisat muut muusikot ovat muistaneet edesmennyttä Megaforce Recordsin perustajaa

"Kun kukaan muu ei halunnut ottaa riskiä neljän hullua metallia soittaneen kalifornialaisnuoren kanssa, Jonny ja Marsha ottivat", Metallica kiittää muistokirjoituksessaan.

02.02.2022

Legendaarisen Megaforce Recordsin perustaja Jon ”Jonny Z” Zazula menehtyi tiistaina 1. helmikuuta 69-vuotiaana. Levy-yhtiö tunnetaan monien metallisuuruuksien kuten Metallican, Anthraxin ja Testamentin uran ponnahduslautana ja yhtiön kautta julkaistiin muun muassa edellä mainittujen ensimmäiset pitkäsoitot.

Useat bändit ja muusikot ovat muistaneet edesmennyttä Jon Zazulaa sosiaalisen median välityksellä. Muun muassa Metallica julkaisi pitkän ja koskettavan muistokirjoituksen Instagramissa. Myös Lars Ulrich ja James Hetfield muistivat miestä vielä erillisillä julkaisuilla.

”Hevimusiikki menetti tänään yhden mestareistaan, kun Jonny Z jätti tämän maailman aivan liian aikaisin. Vuonna 1982, kun kukaan muu ei halunnut ottaa riskiä neljän hullua metallia soittaneen kalifornialaisnuoren kanssa, Jonny ja Marsha (Zazula, Jonny Z:n vaimo ja Megaforcen toinen perustaja) ottivat ja loppu, kuten sanotaan, on historiaa. Hän oli mentori, manageri, levy-yhtiön pomo ja isähahmo meille kaikille. Metallica ei olisi sellainen kuin se tänä päivänä on ilman Jon Zazulaa ja Marshaa”, yhtye kirjoittaa.

Jon Zazulaa ovat sosiaalisessa mediassa muistaneet myös muun muassa Anthrax, Black Sabbathin Geezer Butler, Venom Inc., Exodus, Megadethin Dirk Verbeuren ja Testamentin Alex Skolnick.

”Ilman Jonnya Anthraxia ei kenties olisi. Hänen sitoutumisensa, opastuksensa, intohimonsa ja ystävyytensä olivat merkittävä osa bändin suosion kasvussa ja hän oli elinikäinen ja hyvin rakastettu ystävä”, Anthraxin Instagram-julkaisussa todetaan.

https://www.instagram.com/p/CZdau2dL0lP/

Lisää luettavaa