Metallican ensimmäiset levyt julkaisseen Megaforce Recordsin perustaja Jonny Z, 69, on kuollut

Megaforce julkaisi myös muun muassa Anthraxia, Testamentia, Overkillia ja Ministryä.

02.02.2022

Megaforce Recordsin perustaja Jon ”Jonny Z” Zazula menehtyi tiistaina 1. helmikuuta. Suru-uutisesta kertoi Zazulan tytär sosiaalisen median välityksellä. Jonny Z oli kuollessaan 69-vuotias.

Vuonna 1982 perustettu Megaforce Records tunnetaan erityisesti levy-yhtiönä, joka kiinnitti Metallican talliinsa ja julkaisi näiden kaksi ensimmäistä pitkäsoittoa, vuoden 1983 Kill ’em All -debyytin sekä vuotta myöhemmin ilmestyneen Ride the Lightningin. Lafkalla oli muutenkin iso merkitys erityisesti thrash metal -genrelle, sillä se julkaisi myös muun muassa Anthraxin, Testamentin ja Overkillin levyjä. Yhtiön rosteriin ovat vuosien varrella kuuluneet myös muun muassa Ministry, Mercyful Fate, Raven, Vio-Lence ja Stormtroopers of Death. Megaforce ei kuitenkaan keskittynyt pelkkään metalliin vaan julkaisi levyjä myös muun muassa Ace Frehleylle, Peter Crissille, Cyndi Lauperille, Björkille ja Bad Brainsille.

Megaforcen yhdessä Jonny Z:n kanssa perustanut Marsha Zazula menehtyi tammikuussa 2021.

”Isämme elämä oli yhtä nopeaa, raskasta ja voimakasta kuin musiikki, jota hän toi maailmaan. Hänen intohimonsa ja sitkeytensä toimi polttoaineena monen vaikutusvaltaisen ja sukupolvensa suurimman bändin uralle. Mutta meille hän oli vain isi. Isämme ja äitimme olivat vahvat kumppanit niin rakkaudessa, elämässä kuin bisneksessä. Yhdessä he uskoivat uskomattomaan ja heidän intohimonsa, kapinallisuutensa ja sitkeytensä rakensivat kokonaisen imperiumin yhdestä vinyylilaatikosta. Vaikka meistä onkin musertavaa, että hän on nyt poissa, he ovat nyt viimein yhdessä”, Rikki Zazula kirjoitti Facebookissa.

Lisää luettavaa