Metallica-kitaristi debytoi sooloartistina – julkaisee ep:n

Kirk Hammett julkaisee ep-levyllisen instrumentaalimusiikkia.

08.02.2022

Metallican soolokitaristi Kirk Hammett kokeilee seuraavaksi siipiään sooloartistina ja julkaisee instrumentaalin Portals-ep:n. Levy julkaistaan virallisena Record Store Dayna eli 23. huhtikuuta.

”Halusin luoda musiikkia ensimmäisen It’s Alive -näyttelyni kylkiäisiksi. Halusin luoda musiikkia, joka soi taustalla samalla kun ihmiset kävelevät näyttelyn läpi. Istuin alas ja ennen pitkää minulla oli käsissäni kaikki osat Maiden and the Monster -kappaleeseen”, Hammett avaa.

Portals sai alkunsa tuosta yhdestä kappaleesta. Tajusin, että voin luoda äänimaailmoja eri tilanteisiin. Kutsun näitä kappaleita ’audioelokuviksi’; luon ääniä ja musiikkia päässäni pyöriville elokuville. Toivottavasti niillä on samanlainen vaikutus muillekin kuuntelijoille.”

Portals käsittää neljä raitaa, joihin Hammett on imenyt vaikutteita klassisesta musiikista, soundtrackeista, kauhuelokuvista ja Ennio Morriconesta. Hammettin lisäksi levyllä musisoivat muun muassa Jon Theodore, Abraham Laboriel, Greg Fidelman, Blake Neely ja Bob Rock.

Portals -levyn kappalelista:

1. Maiden and the Monster
2. The Jinn
3. High Plains Drifter
4. The Incantation

Lisää luettavaa