Metallica vihjailee seuraajasta Death Magneticille

13.03.2016

Metallica puurtaa hitaasti mutta varmasti seuraajaa Death Magnetic -levylleen. Siitä onkin jo hyvän aikaa: albumihan tuli ulos jo edellisellä vuosikymmenellä (2008). Lars Ulrich on kuitenkin nyt vinkannut Rolling Stonelle, että pitkään kestänyt sävellysprosessi alkaa olla loppumetreillä. Samalla rumpali selittää, miksi levyä on puuhattu näinkin kauan.

– Nykyään me istumme ja mietimme: ”Tuohan on hieno musiikkipätkä” tai ”Tämä on todella siistiä”. Ja sitten soitamme sen nopeammin, sitten hitaammin, sitten vielä hitusen hitaammin, koitamme kaikkia näitä mahdollisuuksia. Kaiken voi soittaa vaikka 75 eri tavalla, ja siinä ajaa itsensä helvetti vieköön hulluksi, Ulrich tarjoilee tiukkaa analyysiä musiikintekoprosessista.

Bändi ei kuulemma silti halua äänittää levyä, joka tuntuisi ”liiaksi mietityltä ja työstetyltä.” Mutta luomistyötä hidastaa myös sen verran proosallinen asia kuin viisikymppisten miesten perhe-elämä.

– Liikumme sellaisella tahdilla, joka antaa meidän elää elämäämme, eikä vaadi, että muutamme elämäntyyliämme liikaa, komppaa kitaristi Kirk Hammett.

Joka tapauksessa bändi on vakaasti lataamassa virtaa akkuihin ja uutta levyä voi todennäköisesti odotella jo tämän vuoden puolella, jos Ulrichin vihjailuun on uskomista:

– Luulen, että tästä tulee aika tiukka vuosi, ainakin sen loppupuoli. Ensinnäkin, meidän on nyt pakko saada albumimme valmiiksi. Onneksi olemme jo melko pitkällä. Toivottavasti saamme viimeiset naulat lyötyä projektiin tänä keväänä. Sitten meidän täytyy kerätä kierroksia moottoriin ja alkaa taas keikkailla ja muuta kivaa pian sen jälkeen.

Lisää luettavaa