Metallica voitti vuosikausia jatkuneen tavaramerkkitaistelun – puitiin oikeudessa viimeksi vuonna 2012

Yhtye voi viimein myydä omia oheistuotteitaan Chilessä.

Metallica on pitkään käynyt chileläisen bisnesmies Horacio Mardonesin kanssa kädenvääntöä tavaramerkkioikeuksista Chilessä. Nyt korkein oikeus on katsonut riita-asian metallibändin hyväksi. Asiasta uutisoi Bloomberg Law.

Mardones oli rekisteröinyt itselleen Metallicaa foneettisesti ja graafisesti erehdyttävästi muistuttavan tavaramerkkisuojan omille vaatteilleen ja jalkineilleen, minkä vuoksi yhtye ei ole voinut myydä omia oheistuotteitaan Chilessä yli vuosikymmeneen. Metallica haastoi Mardonesin asiasta, jota puitiin oikeudessa ensimmäisen kerran vuonna 2012. Tuolloin oikeus katsoi asian Mardonesin hyväksi.

Viimeisimmässä käsittelyssä Metallican edustajat onnistuivat vakuuttamaan tuomarit, ettei Mardonesin erehdyttävästi Metallicaa muistuttava vaatemerkki ole pelkkää sattumaa, vaan rahastaa maailmanlaajuisesti yli 125 miljoonaa levyä myyneen bändin nimellä. Chilen korkein oikeus katsoi asian bändin hyväksi 3. lokakuuta.

”Pystyimme osoittamaan, että Metallican brändi tunnetaan maailmanlaajuisesti ja että herra Mardones käytti brändiä väärin”, Metallican asianajaja Ricardo Montero kommentoi.

Bändin on tarkoitus esiintyä Chilessä huhtikuussa 2020. Kyseessä on yhtyeen viides vierailu maassa. On kuitenkin toistaiseksi vielä epävarmaa, pystyykö yhtye silloin keikkailemaan – Metallica kun joutui perumaan tälle vuodelle kaavaillut kiertueet Australiassa ja Uudessa-Seelannissa nokkamies James Hetfieldin kirjauduttua katkaisuhoitoon päihdeongelmien vuoksi. Vielä ei ole selvää, tuleeko hoito vaikuttamaan yhtyeen ensi vuoden aikatauluihin.