Metallican James Hetfieldiä suututtaa, koska ”maailman eniten rock ’n’ roll -elämää elänyt henkilö ei ole Rock & Roll Hall of Famessä”

Motörheadin puuttuminen kunniagalleriasta on Metallica-nokkamiehen mukaan loukkaus rock 'n' rollia kohtaan.

23.05.2024

Motörhead ja Motörheadin edesmennyt keulahahmo Lemmy Kilmister lukeutuvat hevijätti Metallican suurimpiin esikuviin. Metallican James Hetfield ottikin muun muassa hiljattain keskisormeensa tatuoinnin musteella, johon oli sekoitettu Lemmyn tuhkaa, jota lähetettiin pienissä luotia esittävissä astioissa Lemmyn läheisimmille ystäville tämän kuoltua. Hetfield puhui asiasta tuoreessa Metallica Report -podcastin haastattelussa ja lisäsi olevansa hyvin vihainen, koska Motörheadiä ei ole vieläkään nimetty mukaan Rock & Roll Hall of Fameen, johon Metallica pääsi jo 2009.

”Kun meillä on taukoa, luovuus kukkii muullakin tavoin kuin uusien biisien muodossa. Piirrän paljon, pyörittelen Photoshopissa uusia paitaideoita ja sen sellaista. Ja tatuoinnesta olen aina pitänyt. Minähän olen logo-tyyppi, kuten tiedetään. Kun tyttöystäväni Adrianan paras ystävä menehtyi, puhuimme siitä, miten toisen tuhkaa voi laittaa musteeseen ja näin kannat häntä mukanasi ikuisesti. Sitten muistin, että minähän sain Lemmyn tuhkaa. Joten nyt Lemmy pystyy taas näyttämään keskisormea maailmalle minun kauttani”, Hetfield kertoi.

”[Tautointi] muistuttaa minua siitä, millainen inspiraatio hän oli. Mitä tehdä, mitä ei saa tehdä. Haluan tehdä hänelle kunniaa osittain siksi, ettei hän ole Rock & Roll Hall of Famessä, mikä vituttaa minua suuresti. Maailman eniten rock ’n’ roll -elämää elänyt henkilö ei ole Rock & Roll Hall of Famessä. Se on irvokasta, häpeällistä. Se on tavallaan epäkunnioittavaa koko rock ’n’ rollille. Joten näin ainakin minä voin tehdä hänelle kunniaa.”

Lemmy tosiaan tunnettiin vauhdikkaasta elämästään ja runsaasta päihteiden käytöstään. Hetfield, joka on itse pitkään kamppaillut alkoholiongelmien kanssa ja käynyt katkaisuhoidossa 2004 ja viimeksi 2019, sanoi vitsailleensa tatuoijansa kanssa asiasta.

Corey Miller, joka on tatuoinut paljon juttujani, kysyi: ’Oletko ihan varma tästä? Haluatko keskustella ensin lääkärisi kanssa? Tässä tuhkassa voi vielä olla hyvin korkea pitoisuus spiidiä tai jotain. Oletko puhunut tästä tukihenkilösi kanssa?’ Tiedäthän, sellaisia ilmiselviä vitsejä”, Hetfield naureskelee.

Eikä Hetfield ole suinkaan ainoa, jonka mielestä Lemmy ja Motörhead kuuluvat ehdottomasti Rock & Roll Hall of Fameen, johon bändi on ollut kelpoinen jo vuodesta 2002. Myös Ozzy Osbournesta, joka itse pääsi juuri kunniagalleriaan sooloartistina, on sääli, ettei Motörhead ole mukana.

”Motörheadin pitäisi olla mukana. Ilman muuta. Lemmy Kilmister on erittäin merkittävä osa kaikkea tätä. Jos minulta kysytään, Lemmy oli ultimaattinen metallityyppi”, Osbourne totesi hiljattain Rolling Stonen haastattelussa.

Lisää luettavaa