Metallijumala tänään 70 vuotta – tässä kokoelma Rob Halfordin taidonnäytteitä vuosien varrelta

Paljon onnea, Robert John Arthur Halford!

Kuva: Capital Pictures /BACKGRID /All Over Press

Rob Halford syntyi 25. elokuuta 1951 Englannin Suttonissa. Little Richardin, Janis Joplinin ja Robert Plantin innoittamana tämä alkoi laulajaksi ja vuonna 1973 hän korvasi Al Atkinsin Judas Priestin solistina. Ja loppu on metallihistoriaa.

Tänään 70 vuotta täyttävän Metallijumalan elämään on mahtunut toki paljon muutakin kuin pelkästään Judas Priestiä. Vuonna 1992 hän lähti Priestistä kokeilemaan siipiään omillaan perustaen ensin lyhytikäiseksi jääneen Fight-yhtyeen, sitten yhden levyn mittaisen industrial-vaikutteisen 2wo-projektin yhdessä kitaristi John 5:n kanssa ja heittäytyen lopulta kunnolla soolouralle vuosituhannen taitteessa. Vuonna 2003 Halford teki kuitenkin paluun takaisin heavy metal -jätin riveihin ja on pysynyt Priestin kelkassa aina näihin päiviin asti. Priestin ohessa hän on kuitenkin jatkanut myös Halford-sooloalbumien tekemistä.

Halfordin 70-vuotispäivän kunniaksi kokosimme yhteen nipun miekkosen taidonnäytteitä eristettyjen lauluraitojen muodossa sekä muita hienoja hetkiä legendaarisen laulajan uralta. Onneksi olkoon, Rob Halford!