”Miksi taistella vastaan?” – Rudolf Schenker kertoo, miten Scorpions selvisi grungen noususta

Se onnistui lopulta varsin yksinkertaisella tavalla.

15.02.2022

1990-lukua ja varsinkin sen alkupuolta pidetään metallimusiikin, eritoten jo edeltävällä vuosikymmenellä aloittaneiden bändien saralla erittäin vaikeana aikana, kun grunge ja muu vaihtoehtoisemman laidan rockmusiikki nosti päätään ja jyräsi vanhan liiton rock- ja hevibändit alleen. Helmikuussa uuden levynsä julkaisevan, jo vuonna 1965 perustetun veteraaniyhtye Scorpionsin kitaristi Rudolf Schenker sanoo tuoreessa Metal Hammerin haastattelussa heidän selvinneen grungeaallosta ehjin nahoin hyvin yksinkertaisella taktiikalla.

”Kun grunge ja alternative räjähtivät, me suuntasimme katseemme Aasiaan. Esimerkiksi Thaimaassa, Filippiineillä ja Indonesiassa soitimme edelleen isoilla stadioneilla. Miksi taistella grungea vastaan Euroopassa ja Amerikassa, kun voimme soittaa isoja keikkoja Venäjällä, Taiwanissa ja niin edelleen?” Schenker toteaa.

”Ja se kannatti – myimme Thaimaassa enemmän levyjä kuin Michael Jackson.”

25. helmikuuta ilmestyvä Rock Believer on Scorpionsin uran 19. studioalbumi. Yhtyeen Lonesome Crow -debyyttialbumi täyttää puolestaan tänä vuonna tasan 50 vuotta. Schenker sanoo katsovansa hänen ja bändin uraa ja saavutuksia ylpeänä.

”Joskus mietin asiaa ja kyyneleet nousevat silmiini, koska olen niin vaikuttunut kaikesta, mitä olen oppinut ja kokenut. Me olimme yhdessä vaiheessa maailman toiseksi myydyin artisti heti Peter Framptonin jälkeen, mikä oli ihan uskomatonta”, Schenker sanoo.

Yhtye nähdään Suomessa ensi kesänä osana Hyvinkään Rockfestin kattausta.

YouTube video

Lisää luettavaa