”Syyllinen löytyy peilistä” – Rudolf Schenker reagoi Michael-veljensä heittämiin syytöksiin

Scorpions-kitaristin mukaan hänen veljensä ongelma on se, ettei hän ymmärrä bisneksestä mitään.

29.06.2019

Veljespari Rudolf ja Michael Schenkerin välit ovat pitkään olleet hyvin tulehtuneet ja erityisesti Michael on kunnostautunut isoveljensä haukkumisessa ja syytellyt tätä lukuisten haastattelujen yhteydessä erinäisistä asioista. Kitaravirtuoosin mielestä Rudolf (kuvassa) muun muassa varasti hänen imagonsa sen jälkeen, kun Michael lähti Scorpionsista ja joutui väkisin luovuttamaan osuutensa Scorpionsin Coast to Coast -kappaleesta Rudolfille.

Tuoreessa Classic Rock -lehden haastattelussa Rudolf kommentoi veljensä syytöksiä rahan varastamisesta ja biisien tekijätietojen omimisesta ja toteaa, että Michael ei voi syyttää ongelmistaan ketään muuta kuin itseään.

”Rakastan veljeäni ja hän on fantastinen kitaristi, mutta hän ei tajua bisneksestä mitään. Kun teimme Lovedrivea (1979), bändillä oli sopimus [tuottaja ja manageri] Dieter Dierksin kanssa. Kun pyysin Michaelia soittamaan soolon säveltämääni Coast to Coastiin, sovimme jakavamme krediitit puoliksi, mutta Dieterille se ei käynyt – se liittyi studiokustannuksiin sekä julkaisutoimintaan. Michael teki Dieterin kanssa sopimuksen, joka antoi hänelle osuuden kappaleeseen. Me suostuimme maksamaan Michaelille ja hän sai rahansa”, Rudolf selittää.

”Mutta vuonna 1985, kun hän oli ihan sekaisin ja aloittanut uuden Michael Schenker Groupin Robin McAuleyn kanssa, Michael asui minun luonani. Lennätimme paikalle muusikoita ja tein kaiken hänen puolestaan, sillä ymmärsin, että Michael maksaisi minulle, kunhan levy-yhtiö astuisi mukaan kuvioon. Mutta hän ei maksanut mitään. Niinpä otin hänen osuutensa maksaakseni laskut, joita hän ei maksanut.”

”Michaelin ei olisi tarvinnut tehdä muuta, kuin kysyä: ’Mitä täällä tapahtuu?’ mutta sen sijaan hän menee ja laukoo näitä typeriä juttuja haastatteluissa. Rakastan yhä veljeäni, mutta hän on aina vihannut asioiden bisnespuolta. Ja siihen ainoa syyllinen löytyy peilistä.”

Lisää luettavaa