Misfits ei voisi tänä päivänä enää menestyä cancel-kulttuurin vuoksi, sanoo Glenn Danzig – ”Sellaista punkräjähdystä ei voi enää tapahtua”

Kaikki ovat nykyään niin kireitä ja poliittisesti korrekteja", laulaja harmittelee.

05.05.2021

Glenn Danzigin mielestä Misfits ja muut kaltaisensa punkyhtyeet eivät voisi enää tänä päivänä nousta samalla tavalla räjähdysmäiseen suosioon kuin aikoinaan 1970-luvun lopulla, koska ne joutuisivat heti cancel-kulttuurin silmätikuiksi sanoitustensa vuoksi. Cancel-kulttuurilla tarkoitetaan nettiaktivismia, jonka tavoitteena on eristää ”vääriä” mielipiteitä esittävät sosiaalisesta piiristään, asettaa boikottiin tai saada menettämään työpaikkansa. Tämä tehdään nostamalla kohde julkisesti tikunnokkaan puheista tai eleistä, jotka määritellään ”ongelmallisiksi”.

”En usko, että tulemme näkemään enää koskaan mitään vastaavaa. Sellaisia uusia bändejä ei enää tule, koska ne canceloidaan heti”, Danzig pohtii tuoreessa Rolling Stone -lehden haastattelussa.

”Kaikki on nykyään pelkkää cancel-kulttuuria ja woke-paskaa, että sellaista punkräjähdystä ei voi enää tapahtua. Sitä ei vain voisi tapahtua. Olemme onnekkaita, että se tapahtui silloin kun tapahtui, koska enää se ei ole mahdollista. Kaikki ovat nykyään niin kireitä ja poliittisesti korrekteja.”

Danzig puhui samaisessa haastattelussa myös koronarajoituksista ja siitä, miten epäreiluja ne ovat. Laulaja julkaisee kesällä uuden Death Rider in the House of Vampires -elokuvansa, joka olisi julkaistu jo aiemmin, jos leffateattereita ei olisi rajoitusten vuoksi suljettu.

”Voit mennä vapaasti supermarkettiin ja olla miljoonien ihmisten ympäröimänä, muttet saa mennä elokuvateatteriin? Voit istua lentokoneessa jonkun paskiaisen vieressä, muttet voi mennä teatteriin, jossa pidetään turvavälit? Mitä järkeä siinä on?” Danzig harmittelee.

Lisää luettavaa