Nightwishistä eronnut Marko Hietala avasi syitä tarkemmin Iltalehden haastattelussa – ”Näin lähtemisen tarpeelliseksi sekä mulle että heille”

Hietala puhui ensimmäistä kertaa tarkemmin menestyneestä bändistä lähdönsä syistä.

15.07.2022

Marko Hietala tiputti alkuvuodesta 2021 uutispommin ilmoittamalla jättävänsä pitkäaikaisen pestinsä Nightwish-yhtyeen basisti-laulajana.

”Mennyt vuosi on pakottanut minut kotiin ja pohtimaan asioita. Olen huomannut, että tarvitsen uusia syitä ja inspiraatiota säveltääkseni, laulaakseni ja soittaakseni musiikkia”, Hietala kommentoi tuolloin.

Nyt Hietala on ensimmäistä kertaa avannut Iltalehden pitkässä haastattelussa, mikä sai hänet lähtemään ulkomailla valtaisaa menestystä nauttivasta yhtyeestä, jossa tämä oli soittanut vuodesta 2002 lähtien.

Hietala kertoo kamppailleensa pahan masennuksen ja ahdistuksen kanssa, jotka eivät sopineet yhteen Nightwishin hektisen keikkakoneiston kanssa. Koronavuodet sekä irtiotto Masked Singer -ohjelmassa toivat hänelle kaivatun hengähdystauon, jonka aikana hän tajusi, että oman terveyden on oltava etusijalla.

”Tiedostin, että mulla on mustuuksia, joista mun pitää selvitä. Siitä tuli prioriteetti. Jos olisin siinä vaiheessa lähtenyt tekemään keikkoja, en varmaan olisi tuonut muuta kuin murhetta, muille ja itselleni”, Hietala kertoo Iltalehdelle.

”Vaikka jengi tietääkin, että on masennus ja lääkitys ja terapia, en voi sille mitään, että väsytän. Näin lähtemisen tarpeelliseksi sekä mulle että heille.”

Hietala sanoo voivansa nyt paremmin, mitä ovat edesauttaneet ADHD-diagnoosi ja siihen saatu toimiva lääkitys, hänen Cami-vaimonsa sekä perheeseen syksyllä syntyväksi odotettava vauva, joka on pariskunnan ensimmäinen.

Hietala ei ole pitänyt Nightwish-leiriin yhteyttä, mutta sanoo voivansa niin paljon paremmin, että paluu bändiin voisi hänen puolestaan olla mahdollista.

”Mutta se vaatii sen, että [asioista] todella keskustellaan.”

Lue Hietalan haastattelu kokonaisuudessaan Iltalehdestä (lukemiseen vaaditaan Iltalehti Plus -tunnukset).

Nightwishin basistina on Hietalan lähdön jälkeen toiminut Northerista ja Wintersunista tuttu Jukka Koskinen.

Lisää luettavaa