No surrender! Judas Priest perusti säätiön tukemaan Parkinsonin taudin uraauurtavaa hoitoa

Itsekin Parkinsonin tautia sairastava kitaristi Glenn Tipton toimii säätiön kasvoina.

26.06.2018

Heavy metal -legenda Judas Priestin pitkäaikainen kitaristi Glenn Tipton joutui hiljattain vetäytymään pois bändin kiertuekokoonpanosta Parkinsonin taudin vuoksi. Jo kymmenen vuotta taudista kärsinyt Tipton nousee kuitenkin yhä silloin tällöin bändin kanssa lavalle aina kun oireiltaan siihen kykenee.

Nyt yhtye on perustanut kitaristinsa nimeä kantavan säätiön, joka kerää varoja uuteen, uraauurtavaan Parkinsonin taudin hoitomuotoon. Varoja kerätään myymällä t-paitoja, joita koristavat Tiptonin kasvot sekä säätiön slogan ”No surrender”, joka on napattu bändin tuoreimman Firepower-albumin raidalta.

”Slogan on hyvin osuva, kun ottaa huomioon sen päättäväisyyden, jota tarvitaan jatkaakseen elämäänsä ja voittaakseen tämän sairauden. Se on niitä asioita, jotka tapahtuvat aina ’jollekin muulle'” Tipton kirjoittaa bändin Facebook-sivuille julkaistulla tiedotteella ja kertoo lisää varainkeruun kohteesta:

”Parkinsonin taudin eri osa-alueisiin keskittyneitä hyväntekeväisyyskohteita on useita, mutta minua kiinnostaa erityisesti hoito nimeltään MR-Guided Focused Ultrasound Thalamotomy [magneettikuvaus- ja ultraäänitekniikalla toteutettu kohdennettu aivoleikkaus]. Vaikkakin hoitomuoto on vielä ottamassa ensiaskeliaan, sillä on jo nyt saatu hoidettua tautiin liittyvää vapinaa tehokkaasti. Minun spesialistini tohtori Bain on yksi alan johtavia asiantuntijoita ja hän on kollegoineen keskittynyt hoitamaan potilaita uusimmalla magneettikuvaustekniikalla ja on erittäin optimistinen hoidosta saatuihin positiivisiin tuloksiin.”

Asialle voi osoittaa tukeaan hankkimalla säätiön myymiä t-paitoja joko keikoilta tai bändin nettikaupasta ennakkotilauksena. Kaikki paidoista saatu tuotto ohjataan Glenn Tipton Parkinson’s Foundationille.

Lisää luettavaa