Ohhoh! Wintersunin megalomaaninen joukkorahoituskampanja sai todella räjähtävän alun

01.03.2017

Kuten Infernossakin taannoin uutisoitiin, laittoi Wintersun pystyyn joukkorahoituskampanjan, jolla yhtye aikoo rahoittaa uuden The Forest Seasons -albuminsa julkaisun sekä suunnitteilla olevan studion. Siellä Wintersun-liideri Jari Mäenpää kumppaneineen voi jatkossa työstää tulevia levykokonaisuuksia täysin omien visioidensa mukaan.

Tänään 1. maaliskuuta alkaneen, kuukauden kestävän kampanjan tarkoituksena on koota peräti 150 000 euroa. Kampanjaa voi rahoittaa joko haluamallaan summalla tai ostamalla 50 euron arvoisen vastikkeen, Wintersun Forest Packagen. Paketti sisältää muun muassa The Forest Seasons -levyn digitaalisen ennakkotilauksen, levyn instrumentaaliversion, kahden aiemman levyn remasteroidut versiot sekä Tuska-livetaltioinnin vuodelta 2013.

Meneillään oleva keräys on ensimmäinen kolmesta joukkorahoituskampanjoiden sarjasta, joiden tuotot käytetään bändin tiedotteen mukaan suoraan oman studiokompleksin, Wintersun Headquartersin, pystyttämiseen. Kaiken kaikkiaan studion rakennuttamiseen uppoaa rahaa 750 000 euroa.

”Oman studio ja treenikämppä auttaa meitä työskentelemään tehokkaammin paitsi tulevien levyjen, myös muun muassa musiikki-, treeni- ja studiovideoiden kanssa ja pitämään fanit ajan tasalla. Voimme myös parantaa livetuotantoamme isommaksi ja paremmaksi ja kenties saamme vielä joskus soitettua oikean orkesterin kanssa. Voimme myös toteuttaa pitkäaikaisen haaveemme eli keikkavideon”, hehkutellaan joukkorahoituskampanjan sivuilla.

Kuulosti suuruudenhullulta tai ei, mutta faneilta löytyy ainakin luottoa ja uskoa suunnitelmia kohtaan. Kampanja on nimittäin saanut todella räjähtävän alun ja tätä kirjoittaessa tavoitesummasta on kasassa jo 82 prosenttia eli reilut 122 000 euroa. Kampanja on kerännyt tukijoita ja lahjoittajia 2 448 alle päivässä. Huh huh!

Nuclear Blast julkaisee levyn fyysisen version myöhemmin kesällä ja levyn kampanjan kautta tilanneet saavat latauslinkkinsä samana päivänä, kun albumin cd-versio julkaistaan.

Lisää luettavaa