Orange Goblin -nokkamies auttaa musiikkilehden irtisanottuja toimittajia – joukkorahoituskampanjaa tukevat niin lukijat kuin bändit

21.12.2016

Kuten eilen uutisoimme, muun muassa brittien Metal Hammeria ja Classic Rockia kustantavan Team Rockin olevan taloudellisessa kurimuksessa ja irtisanoneensa kaikkiaan 73 työntekijäänsä. Muusikot ja musiikkilehden lukijat ovat nyt rientäneet auttamaan vain viikko ennen joulua irtisanottuja toimittajia.

Stoner rock -yhtye Orange Goblinin nokkamies Ben Ward on pistänyt pystyyn joukkorahoituskampanjan, jonka tavoitteena oli kerätä vähintään 20 000 puntaa irtisanotuille työntekijöille. Kampanja on tätä kirjoittaessa kerännyt jo yli 56 000 puntaa, eli tavoitesumman lähes kolminkertaisesti.

Lahjoituksia ovat tehneet niin tukea osoittavat lukijat kuin moni nimekäs ja korkean profiilin yhtye ja toimija ympäri maailmaa. Rahallista tukea ovat antaneet muun muassa Avenged Sevenfold, Black Stone Cherry ja Earache Records.

Team Rock perustettiin vuonna 2012 ja se osti Classic Rockin, Metal Hammerin sekä Prog-lehden vuonna 2013. Team Rock -sivuston kerrotaan vetävän kuukausittain yli kolme miljoonaa ”hittiä”.

Lisää luettavaa