”Oudoin asia, joka on nimetty minun mukaani” – Tony Iommi sai paleontologilta ja kuvanveistäjältä lahjan

Veistos esittää vuonna 2021 löydettyä Drepanoistodus Iommii -fossiilia.

06.07.2023

Kun ruotsalais-tanskalainen tutkijaryhmä löysi vuonna 2021 ”läntisessä Venäjässä” tehdyissä kaivauksessa noin 469 miljoonaa vuotta vanhan, aiemmin tuntemattoman konodonttilajin yksilöksi osoittautuneen fossiilin, nimesivät he löytönsä ruotsalaispaleontologi Mats E. Erikssonin suosikkikitaristin mukaan. Nyt kyseinen kitaristi, Black Sabbathin Tony Iommi on saanut Erikssonilta ja kuvanveistäjä Esben Hornilta lahjaksi Drepanoistodus Iommii -fossiilia esittävän veistoksen. Veistos luovutettiin Iommille Birminghamin Velvet Music Roomissa aiemmin tällä viikolla.

”Oli melko shokki kuulla, että fossiili on nimetty minun mukaani. Ystäväni, jotka mielellään kutsuvat minua vanhaksi fossiiliksi, ovat repineet asiasta kaiken huvin irti, mutta mielestäni se on todella hieno kunnia”, Iommi toteaa.

”Sen täytyy olla oudoin asia, joka on nimetty minun mukaani. Mutta olen siitä ylpeä ja halusin kiittää Matsia ja hänen tiimiään henkilökohtaisesti faniudestaan. Oli hienoa tavata Mats ja Esben ja vastaanottaa tämä hieno veistos.”

Raskaamman musiikin suureksi ystäväksi tunnustautuva Mats E. Eriksson on nimennyt muitakin löytöjään muusikoiden mukaan. Hän on nimennyt fossiileja muun muassa Lemmyn ja Cannibal Corpsen Alex Websterin mukaan.

Lisää luettavaa