Tutkijat nimesivät konodonttifossiilin Tony Iommin mukaan

Fossiilin löytänyt Mats E. Eriksson on ennenkin nimennyt löytöjään rock- ja metallimuusikoiden mukaan.

11.10.2021

Ruotsalais-tanskalainen tutkijaryhmä löysi hiljattain ”läntisessä Venäjässä” tehdyissä kaivauksessa noin 469 miljoonaa vuotta vanhan fossiilin, joka osoittautui aiemmin tuntemattoman konodonttilajin yksilöksi. Ja kuten tapana on, saivat tutkijat antaa löydölle virallisen latinankielisen nimen. Uusi leuattomiin selkärankaisiin kuuluva laji saikin nimekseen Drepanoistodus iommii Black Sabbath -kitaristi Tony Iommin mukaan.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun tutkijaryhmään kuulunut Mats E. Eriksson on tehnyt kunniaa metalli- ja rockpiireistä tutuille muusikoille. Hän on nimittäin aiemmin nimennyt uusia lajeja muun muassa Lemmy Kilmisterin, Cannibal Corpsen Alex Websterin sekä King Diamondin mukaan.

”Tony Iommi on pitkään ollut listallani niistä ihmisistä, joille haluan osoittaa kunniaa tällä tavoin. Olikin suuri ilo, että molemmat löydössä mukana olleet kollegani pitivät ehdotuksesta. Niinpä Tony Iommi on nyt ikuistettu myös tieteellisen kirjallisuuteen”, Eriksson kommentoi.

Drepanoistodus iommiin lisäksi Eriksson sekä kollegat Jan Rasmussen ja Anders Lindskog löysivät kaivauksissaan kaksi muuta uutta konodonttilajia. Löydöistä kerrotaan tarkemmin tieteellisessä artikkelissa, jonka on julkaissut European Journal of Taxonomy. Asiasta uutisoi Blabbermouth, joka on myös jakanut taiteilija Joe Petagnon näkemyksen tästä esihistoriallisesta leuattomasta kalasta. Katso kuva tästä.

Lisää luettavaa