Pohjolan myyttejä ja suomalaista sielunmaisemaa – Korpituli julkaisi tulevan levynsä nimibiisin

"Minun Pohjolani on kylmä ja karu paikka, missä ihmiset ovat vakavia, rehellisiä ja suoria, ja tästä näkökulmasta levy sai syntynsä", S. Korpituli taustoittaa.

19.03.2024

Suomalaisen black metalin edustaja Korpituli julkaisee kolmannen Pohjola-nimisen täyspitkänsä huhtikuun 19. päivä. Tuleva levy tuo tarjolle pohjoista näkökulmaa niin sanoituksissaan mutta myös musiikillaan pakanallisen folk/black metalin tyylikeinoin. Levyltä ennakkoon julkaistun nimikappaleen voit kuunnella alempaa.

”En ole koskaan ollut erityisen suuri folk metalin ystävä – jotenkin sen huumorimainen kepeys ja ilakoivaan juomakulttuurin keskittyminen eivät ole pohjoisen asukkiin vedonneet. Minun Pohjolani on kylmä ja karu paikka, missä ihmiset ovat vakavia, rehellisiä ja suoria, ja tästä näkökulmasta levy sai syntynsä. Kokonaisuus jakautuu kahteen loogiseen osaan, joista ensimmäinen käsittelee muun muasa perinteisiä Kalevalan teemoja ja myyttejä, mutta tällä kertaa asioita tarkastellaan Pohjolan väen vinkkelistä. Inspiraation lähteenä on käytetty perinteistä Suomen kansan vanhat runot -kokoelmaa. Toinen puolisko pyrkii avaamaan suomalaista sielunmaisemaa vanhojen mutta uusiksi sovitettujen kansanlaulujen siivittämänä. Teemat kuten suru, jääräpäisyys, saunominen, luonto ja näiden tärkeys meille pyrkivät viitoittamaan mistä kaikesta kumpuaa kumma luontomme, oudot tapamme ja perisuomalainen sisu”, taustoittaa yhtyettä pyörittävä S. Korpituli.

Lisää luettavaa