Pop-fanit ovat rock- ja metallifaneja avoimempia muutoksille ja kokeiluille, tuumaa Nita Strauss

Pop-fanit eivät ole yhtä kovia portinvartijoita kuin metallifanit, totesi kitarataituri tehtyään pitkän kiertueen Demi Lovaton kanssa.

02.05.2023

Pitkään Alice Cooperin livekokoonpanossa vaikuttanut, rockin ja metallin saralla kannuksensa ansainnut kitarataituri Nita Strauss liittyi viime vuonna poppari Demi Lovaton kiertuekokoonpanoon Lovaton vaihtaessa tyyliään tutusta pop-musiikista rockimpaan ja räväkämpään. Strauss puhui pestistään Lovaton kiertuekitaristina Full Metal Jackie -radio-ohjelmassa ja sanoi pistäneensä ilolla merkille, miten avoimin sylin Lovaton vanha fanit ottivat tyylimuutoksen vastaan.

”Minä tulen rock- ja metallimaailmasta ja olen tottunut siihen, että fanit ovat heti sotajalalla, jos jokin asia muuttuu”, Strauss toteaa.

”Demi muutti tyylinsä täysin. Hän muutti ulkonäkönsä, musiikkityylinsä – hän jopa muokkasi isoja hittejään uusiksi. Hänellä on esimerkiksi kappale Cool for the Summer, jolla on Spotifyssa miljardeja kuunteluja ja hän teki siitä täysiverisen rock-version ja sotki sekaan myös hieman Metallicaa. Ja fanit rakastivat sitä. Hänen faninsa tukivat häntä ja kirkuivat keuhkonsa pihalle joka keikan viime sekunteihin asti. Ei mitään vastustusta, ei mitään ’Ei sen tältä pidä kuulostaa, en minä tätä halunnut’ tai ’Haluamme vanhan Demin takaisin’. Ei mitään sellaista portinvartijuutta, jota näkee paljon enemmän minun edustamassani musiikissa.”

Lisää luettavaa