Profane Omenin akustinen levy ilmestyi suoratoistopalveluihin – ”Levy antoi meille mahdollisuuden näyttää kunnolla meidän toinenkin puoli”

Levy on ollut aiemmin saatavilla ainoastaan fyysisessä muodossa.

11.10.2019

Tänä syksynä pillit (toistaiseksi) pussiin laittanut Profane Omen julkaisi Ooka-pitkäsoittonsa (2018) yhteydessä akustisen bonuslevyn Where It Hurts the Most. Levy on tähän saakka ollut siis saatavilla ainoastaan fyysisessä muodossa Ookan kylkiäisenä, mutta suuren kysynnän vuoksi sekä vuonna 1999 perustetun bändin juhlavuoden kunniaksi levy on tänään julkaistu myös suoratoistopalveluissa.

”Meidän orkesteri on ollut aina kaveriporukka ja etenkin meidän kesäisissä grillisessiossa akustiset soittimet on aika usein käsissä ja sessiot pystyssä. Vahvuuksiamme on aina ollut monipuolisuus ja soiton rullaavuus. Eikä taatusti ole sattumaa, että akustiset sessiot kuuluvat myös meidän yhteensoitossa sähköisestikin. Me arvostamme erilaista musiikkia, josta heijastuu erilaisia tunneskaaloja. Olemme jokseenkin aina myös luoneet musiikkia akustisia soittimia hyväksikäyttäen ja vuodesta 2009 olemme myös tehneet akustisia keikkoja, joissa vanhoja biisejä on sovitettu uuteen uskoon. Tämä maailma on kulkenut mukanamme jokseenkin aina ja orgaanisia elementtejä on aina ollut levyillämme”, yhtye avaa akustisen levynsä taustoja.

”Äänitimme akustisen biisin Tune Of The Damned Ooka-levyn rumpusessiossa Petraxilla ja julkaisimme sen syksyllä 2017. Siitä asti jäi kipinöimään ajatus, josko sitä voisi enemmänkin tehdä biisejä akustiselta pohjalta. Emme missään nimessä halunneet lähteä julkaisemaan vanhoja biisejä akustisesti vaan ajatuksena oli mennä sävellykset edellä. Emme myöskään hakanneet tätä päätöstä kiveen, vaan ajateltiin, jos tällaista materiaalia luontaisesti syntyy, niin katsotaan sitten uudestaan.”

”Kun päästiin Ookan sessioissa pidemmälle kesällä 2017, oli akustista materiaalia syntynyt jo useamman raakileen verran. Sävellysvastuuta ei jaettu ja pöytään alkoi tulla materiaalia laajalta rintamalta. Vetovastuun biisien sovittamisessa otti aina sävellyksestä vastuussa oleva ja siten äänitettiin kaikki instrumentit muutamissa sessioissa omalla treenikämpällä. Kun saatiin raivattua aikaa sovitustyölle ja äänittämisille teimme jo päätöksen, että meillä olisi Ookan yhteydessä julkaista myös akustinen bonuslevy täysin uusine biiseineen.”

Where It Hurts The Most oli mahdollista poistaa fyysisenä ostamalla Ooka ennakkoon 2018, mutta levyä ei löydy miltään streamaus-alustalta. Palaute levystä on ollut yltiöpositiivista ja päätimme juhlavuoden kunniaksi julkaista se digitaalisena jakoon, jolloin kaikilla on mahdollisuus käydä sitä kuuntelemassa. Tämä levy antoi meille mahdollisuuden näyttää kunnolla meidän toinenkin puoli, jossa tila ja tunnelmat saavat kuulua. Aleksanteri Kuosalle vielä erityismaininta hienosta miksauksesta, joka veti yhteen ison nipun varsin erilaisia biisejä.”

Lisää luettavaa