”Pysähdytään ja päästetään irti” – Profane Omen tiedottaa tulleensa tiensä päähän

Yhtyeellä ei ole syksyn keikkojen jälkeen mitään jatkosuunnitelmia.

23.07.2019

Vuonna 1999 perustettu Profane Omen tiedottaa lopettavansa toimintansa. Yhtye nousee elokuussa vielä kahdesti lavalle, jonka jälkeen bändi laitetaan telakalle määrittelemättömän pituiseksi ajaksi – kenties kokonaan.

”Tiedättekö, nyt ollaan saavuttu siihen paikkaan ajassa, kun Profane Omen pysähtyy. Meillä oli muutamia keikkoja buukattuna syksylle, mutta päätettiin peruuttaa ne ja näin ollen Möysän Musaklubin keikka jää ainakin toistaiseksi viimeiseksi laatuaan”, yhtye kirjoittaa Facebook-seinällään.

”Ollaan tehty ja koettu yhdessä todella paljon, ja PO on ollut meidän toinen perhe. On juhlittu, naurettu, itketty ja joskus tapeltukin. Niinkuin asiaan kuuluu. Mutta, jos tätä bändihommaa tekee täydestä sydämestään, kuten ollaan aina mielestämme tehty, se vaatii myös paljon. Se lohkaisee palan jopa omasta identiteetistä, kun tekee rakastamaansa asiaa täysillä. Tunteja ei lasketa. Ollaan aina haluttu toimittaa paras ja tykein livekeikka, joka hihoista lähtee, eikä esimerkiksi raha ole koskaan kovinkaan suurta roolia meille näytellyt. Pienemmälläkin liksalla on lähdetty, jos keikka on ollut muuten järkevissä kantimissa tai ilmassa seikkailun makua.”

”Totuus kuitenkin on, että laskut on maksettava silloinkin, kun tehdään keikkaa minimiliksalla tai uutta levyä studiossa. Raha on toiminnan edellytys siinä, missä myös aika. Treenaaminen ja levynteko vaativat aikaa, sitoutumista.  Ja kun esimerkiksi yksi meistä asuu Brasiliassa ja loput Suomessa, ymmärrettävästi kokoontuminen ei ole ihan yhtä yksinkertaista, kuin sutaista fillarilla naapuriin. Nuorempana vapaa-aikaa oli huomattavasti enemmän, ja sitoutuminen riittävällä intensiteetillä helpompaa, kun ei ollut perheitä ja päivätöitä.”

”Yhdessä soittaminen on edelleen ihan yhtä mahtavaa, kuin se on ollut koko tämän ajan. Ja sellaisena me halutaan se säilyttää. Puolittain ei ruveta asioita tekemään, eikä vesitetä tämän bändin kipinää kompromisseilla.”

Yhtyeen toistaiseksi viimeiset keikat heitetään Helsingin On the Rocksissa 1. elokuuta sekä Möysän Musaklubilla Lahdessa 17. elokuuta. Näiden esiintymisten jälkeen suunnitelmia ”ei ole, eikä tehdä”.

”Ei tehdä uusia biisejä, ei etsitä tai oteta keikkaa, ei treenata. Pysähdytään ja päästetään irti. Pysähdytään. Ikinä ei lopeteta”, yhtye kirjoittaa.

Lisää luettavaa