Raiskauksesta syytetyn Between the Buried and Me -kitaristin asianajaja julkaisi pitkän tiedotteen – kaikki syytökset kiistetään jyrkästi

Dustie Waringin edustajan mukaan vakavat syytökset ovat tekaistuja eikä syytöksiä tehnyt nainen ole niin viaton kuin on antanut ymmärtää.

03.07.2023

Amerikkalaisen progemetalliyhtye Between the Buried and Me’n kitaristi Dustie Waring jäi keväällä sivuun yhtyeen toiminnasta sen jälkeen, kun eräs nimettömänä pysyttelevä nainen väitti keskustelualusta Redditissä Waringin käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväkseen sekä raiskanneen hänet viisi vuotta sitten. Syytöksiä esittäneen naisen mukaan hän tuli myös raskaaksi ja joutui tekemään abortin. Nainen julkaisi Redditissä myös kuvakaappauksia hänen ja kitaristin välisestä Instagram-viestittelystä väitteidensä tueksi. Waring itse kommentoi syytöksiä tuoreeltaan Instagram-tarinoissaan kiistäen jyrkästi mitään tapahtuneen ilman molempien osapuolten suostumusta.

Nyt Waringin asianajaja Chad Diamond on julkaissut pitkän tiedotteen, jossa kommentoidaan tapausta ja hänen asiakkaastaan esitettyjä syytöksiä. Diamondin mukaan väitteet ovat täysin perättömiä eikä niitä esittänyt nainen ole läheskään niin viaton kuin antaa ymmärtää.

”Hän julkaisi syytöksien tueksi manipuloituja kuvakaappauksia hänen ja herra Waringin välisestä viestittelystä pienentäen seitsemän kuukautta jatkuneen keskustelun vain neljään kuvakaappauksen jättäen pois lukuisat muut viestit, jotka eivät tue hänen syytöksiään ja ilkeää yritystään tuhota herra Waringin hahmo ja maine. [Nainen] hakee huomiota esittäytymällä ’uhrina’ rikoksessa, jota ei koskaan tapahtunut”, Diamond kirjoittaa.

”Herra Waring ei ole koskaan kiistänyt harrastaneensa naisen kanssa seksiä konsertin jälkeen, mutta alleviivaa, että kanssakäyminen on tapahtunut molemminpuolisessa yhteisymmärryksessä. Tämän todistaa myös syyttäjän puheet matkustamisesta ja muille keikoille osallistumisesta sekä hänen toiveensa, että [Waring] tulee pian takaisin hänen kotimaahansa Isoon-Britanniaan.”

”Reddit-kirjoituksessaan hän väittää, ettei hänellä ollut muistikuvaa seksin harrastamisesta ja tunteneensa paikkansa ’helläksi’ kohtaamisen jälkeen. Kuitenkin kaksi päivää väitetyn tapauksen jälkeen hän matkusti kaksi tuntia toiseen kaupunkiin yhtyeen perässä ja tällöin he harrastivat toistamiseen seksiä. Hän jatkoi useiden kuukausien ajan viestittelemistä lähettäen useita sopimattomia viestejä ja kuvia, mikä tekee hänen väitteet raskaaksi tulemisesta vähintäänkin epäilyttäviksi. Hän myös kuvaili heidän seksuaalisia kohtaamisiaan (vaikka väittää Redditissä, ettei muista siitä mitään) ’uskomattomiksi’ ja sanoo ’seksin olleen hyvää’.”

”Syytökset ovat tulleet täysin yllätyksenä herra Waringille, jolle on koitunut niistä suuria seurauksia niin taloudellisesti kuin muutoinkin. Todisteet puhuvat puolestaan, että syytökset ovat valheellisia ja että hän on syytön kaikkiin tekoihin, joista häntä syytetään. Valitettavasti nämä tekaistut syytökset ovat juuri sellainen asia, joka nostaa oikeiden hyväksikäytön uhrien kynnystä kertoa asiasta ja tulla uskotuksi.”

Asianajajan mukaan naista on vaadittu lopettamaan perättömien syytösten levittäminen. Mikäli näin ei tapahdu, aikoo Waring tuoda heidän välisensä keskustelut julki kokonaisuudessaan ja vie asian oikeussaliin saakka.

Chad Diamondin koko julkaisun voit lukea täältä.

Lisää luettavaa