Rob Halford Judas Priest -kitaristin vakavasta sairaskohtauksesta: ”Olen edelleen järkyttynyt”

Metallijumala ei ole pystynyt katsomaan kuvamateriaalia keikalta, jonka aikana Richie Faulkner sai hengenvaarallisen sairaskohtauksen.

12.10.2021

Judas Priest joutui jättämään kiertueen kesken kitaristi Richie Faulknerin jouduttua sydämen hätäleikkaukseen pari viikkoa sitten. Faulkner kiidätettiin sairaalaan suoraan Kentuckyn Louder than Life -festivaalikeikalta, kun kitaristin aortta repesi setin viimeisenä biisinä soitetun Painkillerin aikana. Kitaristia hoitaneen kirurgin mukaan oli todella ihme, että Faulkner selvisi tapauksesta hengissä.

Consequence of Sound haastatteli nyt Judas Priest -solisti Rob Halfordia bändin pitkää uraa juhlistavan 50 Heavy Metal Years of Music -julkaisun tiimoilta ja puheenaiheeksi nousi luonnollisesti myös Faulknerin sairaskohtaus ja nykyinen tila.

”Hyvä uutinen on se, että hän toipuu ja osana kuntoutusta hän tulee ottamaan kitaran käteen palaten Priestin uusien kappaleiden pariin ja valmistautuen kiertueen seuraavaan osuuteen. Olen käynyt hänen kanssaan muutamia keskusteluja ja hän kuulostaa hyvinvoivalta. Odotan tietoa siitä, että hän on tarttunut kitaraan – luultavasti hän on tehnytkin niin jo ja hänen lääkärinsä ovat joutuneet torumaan häntä, että laske se alas!” Halford toteaa.

Faulkner kertoi katsoneensa videomateriaalia Louder than Life -keikalta, johon on taltioitunut se hetki, kun hänen aorttansa repeää. Halford on myös tietoinen tästä materiaalista, muttei ole itse sitä nähnyt.

”En pysty katsomaan sitä vielä. Olen edelleen järkyttynyt emotionaalisesti. Ennen pitkää yritän katsoa sen pätkän, mutta kuten [Faulkner] itse sanoi sitä materiaalia katsottuaan, hän näki kuolevan miehen. Sitähän se periaatteessa onkin.”

”On todella uskomatonta, että hän soitti biisin loppuun ja tuli vielä takahuoneeseen ja vaihtoi vaatteet. Jopa senkin jälkeen, kun ensiaputiimi sanoi, että nyt pitää lähteä sairaalaan, hän oli vain että: ’Joo, tulen pian takaisin, menen pariksi päiväksi kotiin, nähdään Denverissä’ ja käveli ovesta ulos. Tunti siitä eteenpäin ja hän olikin kymmenen tuntia kestäneessä sydänleikkauksessa. Aivan uskomatonta.”

Lisää luettavaa