Rob Halford nosti käden pystyyn virheen merkiksi: Judas Priestin keikkaileminen kvartettina oli hänen ideansa

Laulajalla oli kuitenkin mielestään hyvä perustelu yhden kitaristin kanssa kiertämiselle.

04.02.2022

Judas Priest hämmensi ja myös närkästytti fanit alkuvuodesta ilmoittamalla, että se lähtee tulevalle juhlakiertueelleen vain yhden kitaristin voimin. Yhtyeen niskaan satoi kuitenkin aiheesta niin paljon kritiikkiä niskaan, ettei mennyt aikaakaan kun idea jo pyörrettiin ja bändi ilmoitti lähtevänsä seuraavalle kiertueelleen samalla kokoonpanolla kuin edelliselle rundilleenkin eli kitaristi Richie Faulknerin rinnalla nähdään Andy Sneap, joka tuuraa Parkinsonin tautia sairastavaa Glenn Tiptonia.

Tuoreessa Billboard-lehden haastattelussa laulaja Rob Halford myöntää, että idea bändin kiertämisestä kvartettina ei ollut koko yhtyeen päätös vaan ajatus tuli häneltä. Halford perusteli ideaansa sillä, että koska yhtye aloitti aikoinaan yhdellä kitaristilla, olisi se ollut paluu juurille 50-vuotisjuhlakiertueen kunniaksi. Nyt laulaja kuitenkin nostaa käden pystyyn virheen merkiksi.

”Totta kai se ajatus levisi reisilleni hyvin nopeasti. Se, että tekisimme nyt mitään nelimiehisenä ei olisi ollut oikein vaan naurettavaa ja hullua. Mutta se on jo ollutta ja mennyttä. Sydämeni oli oikeassa paikassa, mutta en ole ensimmäinen muusikko maailmassa, joka saa hulluja ideoita”, Halford toteaa.

Yhtye on tänä vuonna jälleen ehdolla Rock ’n’ Roll Hall of Fameen. Tämä on jo kolmas kerta, kun Judas Priest on mukana ehdokaslistalla. Mikäli yhtye nimetään mukaan kunniagalleriaan, tarkoittaa tämä sitä, että muu bändi joutuu nousemaan lavalle entisen kitaristinsa KK Downingin kanssa, joka on viime aikoina antanut medioissa vähemmän mairittelevia lausuntoja entisistä bänditovereistaan ja myös kommentoi bändin ilmoituksen yhdellä kitaristilla kiertämisestä olleen ”isku vasten kasvoja”. Halford kuitenkin vakuuttaa, ettei Downingin kanssa lavalle nouseminen tule olemaan ongelma.

”Siitä ei tule yhtä vaivaannuttavaa kuin Acen (Frehley) ja Peterin (Criss) kanssa [kun KISS nimettiin kunniagalleriaan]. En usko, että siitä tulee yhtään kiusallista. Kaikki muu täytyy jättää taakse, koska siinä kohtaa vain sillä hetkellä on merkitystä. Mutta kuten sanonta kuuluu, ylitetään se silta vasta kun pääsemme sille”, Halford tuumaa.

Lisää luettavaa