Vuoden 2022 Rock & Roll Hall of Fame -ehdokkaat julki – onko tämä viimein Judas Priestin vuosi?

Myös Rage Against the Machine on jälleen ehdolla.

03.02.2022

Rock & Roll Hall of Fame on julkistanut vuoden 2022 ehdokkaat, joista osa nimetään mukaan viralliseen kunniagalleriaan toukokuussa. Ehdokkaita on kaikkiaan 17, joista seitsemän on mukana ensimmäistä kertaa – ehdokkaaksi päästäkseen tulee ensilevytyksestä olla kulunut vähintään 25 vuotta.

Rock & Roll Hall of Famea on kritisoitu erityisesti siitä, ettei Iron Maidenia tai Judas Priestiä ole nimetty mukaan, vaikka Priest on voinut olla ehdolla jo vuodesta 1999 ja Maiden vuodesta 2005 lähtien. Iron Maiden oli ensimmäistä kertaa ehdolla vasta viime vuonna ja Priest on ollut ehdolla kahdesti aiemmin (2018 ja 2020). Judas Priest on kuitenkin taas mukana listalla, joten josko tämä vääryys viimein tänä vuonna saataisiin korjattua.

Judas Priestin lisäksi tänä vuonna Hall of Fame -ehdokaslistalle on nostettu Rage Against the Machine (mukana neljättä kertaa), MC5 (kuudetta kertaa), New York Dolls (kolmas ehdokkuus), Devo (kolmas ehdokkuus), Pat Benatar (mukana toista kertaa), Kate Bush (kolmas ehdokkuus), Eurythmics (toista kertaa mukana), Dionne Warwick (toinen ehdokkuus) ja Fela Kuti (toista kertaa mukana) sekä ensikertalaisina Eminem, Beck, Duran Duran, Dolly Parton, Lionel Richie, Carly Simon ja A Tribe Called Quest.

Uudet nimitykset julkistetaan toukokuussa. Yleisöäänestys on avoinna 29. huhtikuuta saakka ja omia suosikkejaan voi äänestää kerran päivässä täällä.

Viime vuonna Hall of Fameen nimettiin Foo Fighters, The Go-Go’s, Jay-Z, Carole King, Todd Rundgren sekä Tina Turner.

Lisää luettavaa