Kirk Hammett ei käsitä, miksi Motörhead tai Thin Lizzy puuttuvat Rock & Roll Hall of Famesta – ”Ehkä se on joku sukupolvijuttu – he eivät vain ymmärrä”

Metallica-kitaristi myös epäilee levymyynnin painavan liikaa valintakriteereissä.

24.01.2020

Kun Rock & Roll Hall of Fame julkisti uudet artistit, jotka tänä vuonna pääsevät mukaan kunniagalleriaan, joutui moni pyörittelemään silmiään epäuskoisena. Rannalle kun jäivät muun muassa sellaiset ehdokkaat kuin Judas Priest, Motörhead ja Thin Lizzy – sen sijaan mukaan pääsivät esimerkiksi Whitney Houston ja räppäri Notorious B.I.G.. Yksi niistä, joka ei ymmärrä, miten on mahdollista, että esimerkiksi Motörhead ei ole vieläkään mukana, on Metallica-kitaristi Kirk Hammett.

”Tällaisissa tapauksissa ajattelen, että ehkä se on joku sukupolvijuttu. Ehkä jotkut vanhemmat ihmiset eivät vain tajua – he eivät vain vittu ymmärrä. He eivät näe, miten valtavan vaikutuksen jotkut bändit ovat tehneet ja miten paljon he ovat inspiroineet tulevia bändejä. He eivät kuule sitä, koska kuuluvat kenties eri sukupolveen, jonka mielestä tuolla tavalla ei voi laulaa ja se on huonoa. Mitä se ei ole, se on vain vittu erilainen tapa laulaa”, Hammett pohtii Let There Be Talk -podcastin haastattelussaan.

”Niille tyypeille sen kaltaisilla levyillä ei ole mitään meriittejä. Onhan osa Motörheadin levyistä hyvin raakoja, mutta kauniilla tavalla. Mutta joku Motörhead on siksi tuollaisille tyypeille hyvin vaikea pala purtavaksi. Se on hyvin väärinymmärretä ja mielestäni se on tässä ongelmana. Se on vain sukupolvikysymys, vaikka en haluaisikaan sanoa noin, koska mielestäni hyvä musiikki ylittää kaikki sukupolvirajat. Mutta jotkut tyypit suhtautuvat sellaiseen jo lähtökohtaisesti negatiivisesti syystä tai toisesta.”

”Tai vaikkapa joku Thin Lizzy – vittu, heillä oli aivan mieletön vaikutus minuun ja kaikkiin ystäviini ja bändeihin, jotka aloittivat samoihin aikoihin eivätkä hekään ole vielä Hall of Famessa! Ehkä sekin on taas joku sukupolvijuttu. En tiedä. Tai sitten he eivät ole myyneet tarpeeksi levyjä. Joskus tuntuu, että bändin pitää myydä tietty määrä levyjä ennen kuin heitä edes harkitaan mukaan – ja sekin on mielestäni pelkkää hevonpaskaa.”

Rock & Roll Hall of Fameen pääsevät ehdolle sellaiset yhtyeet ja artistit, joiden debyyttilevyn julkaisusta on kulunut vähintään 25 vuotta. Esimerkiksi Motörhead on voinut olla ehdolla vuodesta 2002 saakka, mutta pääsi vasta nyt ensimmäistä kertaa ehdolle.

Metallica otettiin mukaan Hall of Fameen vuonna 2009, jolloin se oli myös ensimmäistä kertaa ehdolla.

Lisää luettavaa