Rob Halford paljasti sairastaneensa syöpää – ”Se tapahtui karanteeniaikana…”

Laulajan syöpä on onneksi nyt remissiossa.

18.10.2021

Judas Priest -solisti Rob Halford paljastaa Confess-muistelmiensa uudessa päivitetyssä painoksessa käyneensä korona-aikana hoidossa eturauhassyövän vuoksi. Halford puhui asiasta myös tuoreessa Consequence of Soundin haastattelussa.

”Minulla oli pieni taisteluni syöpää vastaan vuosi sitten. Selvisin siitä ja se on nyt remissiossa, luojan kiitos. Se tapahtui karanteeniaikana, eli se ajoittui sen puolesta tosi hyvin”, Halford paljastaa.

Confess-muistelmiin lisätyssä uudessa luvussa Halford kuvailee syöpätaisteluaan hieman tarkemmin. Laulaja kertoo kärsineensä eturauhassyöpään liittyvistä oireista jo 2017 ja kesällä 2020 hänelle tehtiin onnistunut prostatektomia. Viime keväänä löydettiin uusia pesäkkeitä, jotka saatiin kuitenkin hoidettua sädehoidolla. Myös hänen umpilisäkkeestään löydettiin kasvain, joka poistettiin leikkauksella.

”Vuosi on ollut todella kuluttava, täytyy myöntää. Mutta olen iloinen, että selvisin siitä”, Halford kirjoittaa kirjassaan ja suosittelee kaikkia lukijoitaan käymään säännöllisesti testaamassa itseään vastaavien tapausten varalta.

Judas Priest -leirissä on siis viime aikoina riittänyt terveyshuolia, kun Halfordin syövän (ja luonnollisesti koronahuolien) lisäksi kitaristi Richie Faulkner sai hiljattain vakavan sairaskohtauksen tämän aortan revettyä bändin keikan viime minuuteilla. Faulkneria hoitaneen lääkärin mukaan kitaristin hengenlähtö oli vain minuuteista kiinni ja on todella iso ihme, että hän selvisi koettelemuksesta elossa.

Lisää luettavaa