Robert Trujillo kertoo, mitä Metallica-harvinaisuutta soittaa mieluiten keikoilla – ”Siinä on kaikki elementit, joista pidän Metallicassa”

Yhtye soitti kappaleen ensimmäistä kertaa livenä Helsingissä vuonna 2014.

07.12.2021

Metallican basisti Robert Trujillo kertoi MMA Junkien haastattelussa, mitä harvinaisempaa kappaletta yhtyeen tuotannosta tämä soittaa kaikkein mieluiten keikoillaan. Trujillon valinta osuukin todella harvinaiseen kappaleeseen, jota bändi on soittanut kokonaisuudessaan keikoillaan vain 12 kertaa koko 40 vuotta kestäneen uransa aikana: kyseessä on …And Justice for All -levyltä (1988) löytyvä The Frayed Ends of Sanity, joka soitettiin ensimmäistä kertaa alusta loppuun Helsingin Sonispheressä vuonna 2014.

”Se kappale on luultavasi hulluin koko bändin katalogissa. Pidän biisissä erityisesti siitä, että siinä on kaikki ne elementit, joista pidän Metallicassa – vahva groove, joka saa moshaamaan, mutta sitten keskiosassa se muuttuu ihan hulluksi”, Trujillo perustelee.

”Se tuntuu siinä mielessä progressiiviselta ja pidän siitä juuri siksi. Se on hyvin villi ja holtiton, mutta samaan aikaan hyvin tiukka, mikä tarkoittaa sitä, että se on sävelletty tarkoin ja harkitusti.”

Alta voit katsoa, miltä kappaleen ensiesitys Helsingissä oikein kuulosti ja näytti. Trujillon haastattelun löydät puolestaan ihan artikkelin lopusta.

Lisää luettavaa