Robert Trujillo muistelee, miten onnistui kerran hiljentämään Ozzy Osbournen lavamonitorit kesken keikan – ”Olin varma, että saamme lähtöpassit”

Tämä tapahtui ennen kuin Trujillosta tuli Ozzyn basisti.

12.09.2022

Ennen liittymistään Metallicaan basisti Robert Trujillo ansaitsi kannuksensa Suicidal Tendenciesin, Infectious Grooven ja ennen kaikkea Ozzy Osbournen riveissä. Trujillo on myös mukana Osbournen juuri ilmestyneellä Patient Number 9 -sooloalbumilla ja Revolver-lehti haastatteli basistia tämän julkaisun tiimoilta.

Haastattelussa Trujillo muun muassa kertoo muistavansa ikuisesti sen, kun Infectious Groove soitti ensimmäistä kertaa Osbournen lämmittelijänä 1990-luvun alussa. Ensinnäkin Trujillo muistaa, että kun heidän keikkabussinsa ajoi Teksasin Austinissa sijainneen keikkapaikan eteen, ensimmäinen asia minkä he näkivät, oli maahan piirretty pentagrammi, kuollut korppi sekä mustia ruusuja ja kynttilöitä.

”Olimme ihan, että voi luoja, mihin olemme oikein joutuneet. Että tervetuloa kiertueelle”, Trujillo nauraa.

Keikka on syöpynyt basistin mieleen myös siksi, että kun hän oman bändinsä keikan jälkeen hiippaili katsomaan Osbournen settiä lavan sivustalle, sattui jotain, joka nosti kylmän hien basistin otsalle: Trujillo onnistui vahingossa sammuttamaan lavamonitorit kesken Ozzyn keikan.

”Muistaakseni minä ja kaksi muuta bändin jätkää nappasimme kaljat ja pyörimme lavan takana Ozzyn soittaessa. On pimeää ja minä kompastun johtoihin. Käytännössä kaaduin monitorien johtoihin ja virtajohtoihin ja onnistuin hiljentämään koko monitorisysteemin! Se tapahtui kuin hidastetulla filmillä ja saatoin nähdä itseni kaatumassa johtoihin” Trujillo muistaa.

”Kuului oikeastaan vain rummut ja Ozzyn. Kaikki katselivat ympärilleen eikä kellään ollut hajua, mitä tapahtuu. Olin todella peloissani. Onneksi monitorimiksaaja näki, mitä tapahtui ja sai äänen taas kuulumaan hyvin nopeasti. Mutta olin varma, että saamme lähtöpassit, joten menin takaisin catering-huoneeseen ja pidin matalaa profiilia.”

”Ozzyn kiertuemanageri tuli luokseni ja suhtautuikin asiaan todella hyvin. Hän nappasi minut kainaloonsa: ’Robert, katkaisitko sinä virrat monitoreista?’. Vastasin kyllä. ’Okei, älä tee sitä toiste’. Kysyin, joudummeko nyt kotiin ja hän vastasi: ’Ei, kunhan et tee sitä enää toiste. Olet onnekas, Ozzy luuli että Austinissa oli sähkökatko’, haha!”

”Se oli meidän kirottu ensimmäinen keikkamme. Tervetuloa Ozzy Osbournen maailmaan!”

Lisää luettavaa