…And Justice for Allin läpisoitto keikalla? Ajatus lähinnä naurattaa Metallica-ukkoja – ”Mitä Trujillo sillä aikaa tekee?”

02.11.2016

Pitkän uran tehneen Metallican levyt ovat viime aikoina viettäneet lukuisia juhlavuosia. Milloin 80-luvun thrash-klassikot ovat täyttäneet 30 vuotta tai bändin maailmanlaajuiseen megasuosioon ampunut Black Album on täyttänyt 20 vuotta ja sitä rataa. Metallica on toistaiseksi juhlistanutkin monia merkkipaaluja esittämällä juhlakaluna toimivaa levyä kokonaisuudessaa keikoilla. Master of Puppets (1986) läpisoitettiin kiertueella vuonna 2006 ja Metallica (1991) puolestaan vuonna 2012. Myös Ride the Lightning (1984) ja debyyttialbumi Kill ’em All (1983) on läpisoitettu livenä vähintään kerran.

Parhaillaan Etelä-Amerikassa kiertueella oleva Metallica osallistui Mexico Cityssä yleisölle vapaaseen haastattelutilaisuuteen, jossa miehiltä kysyttiin, onko yhtyeellä vastaavia suunnitelmia …And Justice for All -albumin suhteen, täyttäähän vuonna 1988 julkaistu levy pian 30 vuotta. Kysymys sai nelikon lähinnä nauramaan ja vitsailemaan. James Hetfield sanoo biisien olevan liian vaikeita ja Kirk Hammett osoittaa puolestaan vastauksessaan hienoa itseironian tajua.

– Mitä Trujillo sillä aikaa tekee? Eihän levyllä ole bassoa! Hammett heittää ja saa Hetfieldin räjähtämään nauruun.

Albumihan on surullisenkuuluisa siitä, että juuri bändiin liittyneen Jason Newstedin basso-osuudet käytännössä häivytettiin miksauksessa kuulumattomiin. Nykyisellä basistilla Robert Trujillolla on kuitenkin ehdotus ajantappamiseksi.

– Minä tanssin!

Lars Ulrich tarjoaa kuitenkin myös hieman totisempaa vastausta ja pienen toivonkipinän kaikille levyn kovimmille faneille.

– Mainitsin hetki sitten, miten meillä ei aika riitä kaikkeen. Tämä on yksi asioista, joka on jossain siellä muistilistalla, mutta johon meillä ei yksinkertaisesti ole jäänyt aikaa kaikelta muulta. Ehkä joskus, ehkä joskus.

Voit katsoa koko haastattelun tuosta alta. Puhe kääntyy Justice-levyyn ajassa 37:30.

Lisää luettavaa