Rumpuvelho Gene Hoglan suuresta esikuvastaan: ”Hänen soittonsa ei ollut tästä maailmasta, mutta se oli silti ymmärrettävää”

Gene "Atomikello" Hoglan tunnustautuu Rush-nörtiksi.

31.07.2017

Monissa liemissä keitetty ja alan piireissä korkealle arvostettu rumpali Gene Hoglan käväisi hiljattain vieraana Full Metal Jackie -ohjelmassa ja keskusteli muun muassa omista esikuvistaan ja innoittajistaan. Hoglan sanoi erityisesti Rushin vaikuttaneen suuresti hänen musiikilliseen kehitykseen ja toimineen porttina raskaampaan musiikkiin.

Hoglanin mukaan varsinkin rumpalin näkökulmasta Rushissa viehätti se, miten teknisesti haastavista ja monipuolisista kuvioista huolimatta Neil Peartin soittoa pystyi ymmärtämään ja seuraamaan helposti. Soitossa oli tiettyä logiikkaa, joka joiltain kollegoilta Hoglanin mukaan puuttui.

”Otetaan esimerkiksi vaikka Terry Bozzio (UK, Frank Zappa), jolla oli paljon ällistyttäviä juttuja, jotka saivat lähinnä masentumaan. Että äh, enhän minä koskaan pysty tuohon samaan. Neil Peart ei ollut tavallinen rockrumpali ja hänen soittonsa ei ollut tästä maailmasta, mutta se oli silti ymmärrettävää. Pystyin erottamaan jokaisen nuotin ja iskun, mitä hän soitti”, Hoglan pohtii.

Noin 10-vuotiaana Rushista innostunut Hoglan sanoo myös bändin sanoitusten kiehtoneen häntä suuresti, koska he lauloivat syvällisemmistä asioista kuin vain bilettämisestä ja naisten jahtaamisesta.

”Olen tavannut monia muusikoita, jotka eivät ole Rush-faneja, koska he kuuntelevat niitä bändejä, joista Rush puolestaan otti itse vaikutteita. Mutta minulle Rushin musiikissa ei ollut mitään sääntöjä.”

Lisää luettavaa