Sarjamurhaajasta kertova elokuva ensi-illassa filmifestivaaleilla – Metallican James Hetfieldillä rooli poliisina

Ohjaaja muistetaan myös Metallica-dokumenttielokuvasta.

09.01.2019

Tammikuun lopussa Sundancen elokuvafestivaaleilla saa ensi-iltansa Joe Berlingerin ohjaama elokuva Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile. Elokuva kertoo sarjamurhaaja Ted Bundysta tämän tyttöystävän näkökulmasta kerrottuna.

Leffassa on mukana myös Metallican nokkamies James Hetfield, joka näyttelee maantiepoliisi Bob Haywardia, joka oli ensimmäinen Bundyn pidättänyt viranomainen. Hetfield on nähty cameo- ja puherooleissa elokuvissa ja tv:n puolella aiemminkin, mutta Haywardin rooli on ensimmäinen kerta, kun Hetfield näyttelee roolihahmoa draamaelokuvassa.

Hetfield ja ohjaaja Berlinger ovat vanhoja tuttuja Metallica-dokumentti Some Kind of Monsterin tiimoilta. Berlinger toimi dokumentin osatuottajana ja -ohjaajana yhdessä vuonna 2015 menehtyneen Bruce Sinofskyn kanssa.

”Vietettyäni satoja tunteja kulissien takana Jamesin ja muun Metallican kanssa, koin läheltä hänen karismansa ja voimakkaan läsnäolonsa. Tuntui luonnolliselta tuoda se sama vetovoima draamarooliin. Olinkin todella innoissani, kun hän lähti mukaan”, Berlinger toteaa.

Elokuvan päärooleissa nähdään Zac Efron (The Greatest Showman, The Disaster Artist) ja Phil Collinsin tytär Lily Collins (To the Bone, Mirror Mirror). Leffassa on mukana myös muun muassa John Malkovich, Haley Joel Osment ja Jim Parsons.

Lisää luettavaa