Satyricon-nokkamies toivoo yhtyeen saavan pitkäaikaisen projektinsa valmiiksi ensi vuonna – ”Se on ollut työn alla viimeiset kolme, neljä vuotta”

Satyrin mukaan yhtyeen cover-levylle ei päädy itsestäänselvyyksiä.

04.10.2017

Satyriconin tuorein Deep Calleth upon Deep -albumi ei ole montaakaan viikkoa ehtinyt vielä vanheta, kun nokkamies Satyr on jo väläytellyt australialaisen Heavy-lehden haastattelussa, mitä suunnitelmia yhtyeellä on jo tulevaisuuden varalle. Satyr toivoo yhtyeen vihdoin tarttuvan kunnolla kiinni cover-levyyn, jota on pyöritelty mielessä jo muutaman vuoden ajan.

– Se on ollut työn alla viimeiset kolme, neljä vuotta kaiken muun tekemisen ohessa. Toivottavasti ensi vuonna meillä on aikaa viedä idea loppuun. Lopputuloksen nimeksi tulee joka tapauksessa Formative Oddities [siis kehittävät erikoisuudet, vapaasti suomennettuna], koska se tulee olemaan homman juju. Sillä tulee olemaan kamaa, joka on muovannut musiikillista makuamme, mutta emme halua ottaa mukaan mitään itsestäänselvää, kuten Venomia tai Black Sabbathia, Satyr avaa.

– Sille tulee folkkia, klassista rokkia, vähän punkkia ja kenties yritämme versioida jotain konejuttuja, jotka eivät istu tyypilliseen äärimetallikategoriaan eivätkä ole niitä kaikkein ilmeisimpiä.

Cover-levyä odotellessa voi vaikka käydä tarkistamassa bändin keikkakunnon, kun Satyricon saapuu alkuvuodesta kolmelle keikalle Suomeen. Yhtye esiintyy 27. maaliskuuta Tampereella, seuraavana iltana Jyväskylässä ja sitä seuraavana vielä Helsingissä.

Lisää luettavaa