Screaming Trees -perustajajäsen Van Conner, 55, on kuollut

Basisti menehtyi keuhkokuumeeseen.

19.01.2023

Grungepioneeri Screaming Treesin basisti ja perustajajäsen Van Conner menehtyi 18. tammikuuta. Suru-uutisen on vahvistanut Screaming Trees -kitaristi ja Vanin veli Gary Lee Conner, joka kertoi Vanin menehtyneen keuhkokuumeesen. Hän oli kuollessaan 55-vuotias.

Van ja Gary Lee perustivat Screaming Trees -yhtyeen vuonna 1984 yhdessä rumpali Mark Pickerelin sekä vuosi sitten menehtyneen laulaja Mark Laneganin kanssa. Hard rockia ja psykedeelisiä elementtejä musiikissaan yhdistellyttä bändiä pidetään yhtenä grungen edelläkävijänä yhdessä Melvinsin, Mudhoneyn, Skin Yardin ja Green Riverin kanssa. Yhtye julkaisi 1980-luvulla joukon levyjä indie-yhtiöiden kanssa, kunnes solmi levytyssopimuksen Epic Recordsin kanssa vuonna 1990. Yhtye lopetti toimintansa vuonna 2000.

Screaming Treesin ollessa vielä aktiivinen Van Conner perusti yhden levyn julkaisseen Solomon Grundy -sivuprojektin ja oli mukana Dinosaur Jr. -yhtyeen livekokoonpanossa. 1990-luvun lopulla hän perusti uuden sivuprojektin Gardener, joka julkaisi levyn vuonna 1999. Screaming Treesin hajottua hän perusti yhtyeet Valis ja Musk Ox sekä toimi tuottajana ja sessiomuusikkona. Hän oli myös mukana Mark Laneganin vuoden 2001 Field Songs -sooloalbumilla.

Lisää luettavaa