Sehän meni putkeen: nu metal -yhtye riehui liikaa ja sai potkut nimekkäältä festivaalikiertueelta ensimmäisen keikan jälkeen

Warped Tour ei mennyt Islanderilta ihan toivotulla tavalla.

04.07.2018

Ensimmäisen kerran vuonna 1995 järjestetty amerikkalainen kiertävä musiikki- ja extreme-urheilufestivaali Warped Tour kiertää tänä kesänä viimeistä kertaa. Päiväkohtaisesti vaihtuvan artistikattauksen kanssaliikkuva festivaali pysähtyi 1. heinäkuuta Denverissä, josta oli tarkoitus alkaa nu metal -yhtye Islanderin kuuden keikan putki kiertueella, mutta suunnitelmiin tulikin muutos heti ensimmäisen keikan jälkeen.

Pohjois-Carolinassa vuonna 2011 perustettu yhtye julkaisi heti ensimmäisen keikan jälkeisenä päivänä videon, jossa se kertoo saaneensa lähtöpassit kiertueelta, koska laulaja Mikey Carvajal oli riehaantunut ja adrenaliinipäissään vahingoittanut kaikkien bändien yhteiskäytössä olleita soittokamoja.

”Viimeisen biisimme aikana sukelsin rumpusettiin suonissani virranneen punk rock -energian pauloissa enkä tullut ajatelleeksi, että meillä oli käytössä backline-setti, joka ei ollut meidän omamme. Onnistuin saamaan lattiatomin lommolle, jonka vuoksi meidät poistettiin Warped Tourilta”, Carvajal kertoo.

Yhtye julkaisi myöhemmin toisen videon, jossa se kertoi tarjoutuneensa korvaamaan aiheuttamansa vahingot, mutta sai tästäkin huolimatta potkut kiertueelta. Carvajal kuitenkin lisää, ettei sillä ole mitään pahaa sanottavaa Warped Tourista eikä halua faniensa boikotoivan rundia tapahtuneen vuoksi.

”Tämä ei ole syy jättää menemättä ja antamasta tukea muille hienoille bändeille – Wage War, Assuming We Survive, kaikki muut jotka Vans Warped Tourilla soittavat. Tämä on hieno vuosi, harmi että homma päättyy. Olemme kiitollisia, että saimme olla mukana, vaikkakin vain yhden päivän ajan.”

Tämän vuoden ja siis viimeisen Warped Tourin artistikattaukseen kuuluvat muun muassa All Time Low, Asking Alexandria, August Burns Red, Beartooth, Chelsea Grin, Every Time I Die, Hatebreed, Simple Plan ja Sum 41.

Lisää luettavaa