Seksiorgiasyytöksiä ja väkivaltaisia pappeja – metallifestivaali peruttiin kesken tapahtuman

06.06.2016

Georgian suurimpiin festivaaleihin lukeutuva ulkoilmatapahtuma Tbilisi Jam Fest keskeytettiin ikävän välikohtauksen takia. Tiamatin tähdittämässä tapahtumassä kiskaistiin kirjaimellisesti töpseli seinästä, kun väkivaltaiset ortodoksipapit hyökkäsivät juhlijoiden kimppuun.

”He syyttivät meitä jättimäisten seksiorgioiden järjestämisestä, ja yhtäkkiä sähköt katkesivat”, festivaalin järjestäjä Vladimir Unanyants kommentoi Georgia Todaylle. ”Saamieni tietojen perusteella sähköt katkaisi tontin omistaja.”

”Keikkamme peruttiin uskonnollisten fanaatikkojen toimesta. Läheisen luostarin papit toivat mukanaan vihaisen joukon kannattajiaan ja hyökkäsivät festivaalialueelle. On surullista huomata, että Georgiassa uskonnolla on enemmän valtaa kuin lailla”, ukrainalaisbändi Jinjer kirjoittaa.

”Uskon, että suurin syy ortodoksimunkkien hyökkäykseen oli vanha logomme, jossa on ristejä väärinpäin”, Tiamat-liideri Johan Edlund kommentoi Blabbermouthille. Edlundin kuuleman perusteella papit myös pahoinpitelivät yleisöä.

Georgia Today kertoo lisäksi, että isku on yksi lukuisista, joita äärikonservatiivisten arvojen nimeen vannovat uskonnolliset tahot ovat suorittaneet viime vuosien aikana. Tällä kertaa poliisit saapuivat lopulta poistamaan papit paikalta, mutta lehti uskoo poliisin usein sympatisoivan fundamentalisteja.

Lisää luettavaa