Soilworkin kohuttu Singaporen-keikka peruttiin – syynä laulajan terveydentila

Loppuvuoden Suomen-keikat tapahtuvat onneksi sovitusti.

Kuva: Stephansdotter Photography

Soilwork-yhtyeen oli tarkoitus konsertoida ensimmäistä kertaa Singaporessa 29. lokakuuta. Keikka nostatti maassa pienoisen kohun jo keväällä, kun changes.org-sivustolle ilmaantui nettiadressi, jolla haluttiin estää Soilworkin sekä Watainin konsertit maassa. Watainin konsertti peruttiinkin vain tunteja ennen h-hetkeä turvallisuussyihin vedoten.

Nyt myös Soilwork on joutunut perumaan jo kertaalleen lykätyn konserttinsa, mutta syynä ei kuitenkaan ole tämä mainittu adressi tai muu vastustus, vaan hiljattain leikkausoperaatiossa käyneen laulaja Björn ”Speed” Stridin terveys. Asiasta tiedotettiin tapahtuman Facebook-sivuilla.

”Björnin vasemmasta jalasta leikattiin suonikohjuja. Hän on edelleen toipumisvaiheessa ja joutuu käymään jälkitarkastuksissa. Häntä on kehoitettu olemaan matkustelematta ennen 29. lokakuuta. Lisäksi Singaporen lait käytännössä estävät Björniä ottamasta mukaansa tarvittavia lääkkeitään. Koska kyseessä on kiertueen ensimmäinen keikka, emme halua ottaa sitä riskiä, että joudumme perumaan loput keikat, jos Björn ei voi tuoda lääkkeitä mukanaan”, yhtye tiedottaa.

”Toivottavasti uusi tilaisuus vielä aukeaa ja olosuhteet ovat silloin suotuisammat. Kiitämme ymmärryksestä.”

Yhtye lisää, ettei tällä perumisella ole vaikutusta yhtyeen muihin loppuvuoden keikkasuunnitelmiin, joihin lukeutuu muun muassa kiertue Suomessa yhdessä Amorphisin kanssa.