Tapahtuma-alan työntekijät ottavat kantaa vaikeaan tilanteeseensa – ”Me olemme ihmisiä, jotka unohtuivat hallitukselta”

Koronan vuoksi tehdyt yleisötapahtumakiellot jättivät tuhansia työntekijöitä oman onnensa nojaan.

08.06.2020

Hallituksen päätöksellä kaikki yleisötapahtumat loppuivat kuin seinään 13. maaliskuuta. Ja vaikka erinäisiä koronasta johtuvia rajoituksia onkin sittemmin höllennetty, näyttää tapahtuma-alalla meno varsin lohduttomalta ainakin pitkälle syksyyn saakka.

Tapahtuma-alan työntekijät ovat nyt julkaisseet videomuotoisen kannanoton, jossa vedotaan päättäjiin ja muihin tukea antaviin elimiin, ettei muusikkoja, järjestysmiehiä, teknikoita, roudareita, miksaajia, catering-vastaavia, autonkuljettajia ja muita tapahtumien peruuntumisten vuoksi toimeentulonsa menettäneitä alan tekijöitä ja taustajoukkoja jätettäisi oman onnensa nojaan. Katso lyhyt ja ytimekäs kannanotto tuosta yläpuolelta.

”Tapahtuma-alalle ei ole tiedossa tukea. Freelancerit, pienet toimijat ja kasvuyritykset ovat pulassa ilma ntukimahdollisuutta – tukea, jota muille aloille on jo kehitetty, haettu ja myönnetty. Suurimmalla osalla meistä ei ole taloudellista turvaa tai toista työpaikkaa. Tapahtumat ovat meille työtä, turvaa ja leipää. Monelta on ruoka loppu ja laskut maksamatta”, videolla muun muassa todetaan.

Lisää luettavaa